Yenilir yutulur iddialar değil!

Adnan Oktar operasyonunu yapan dönemin Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Furkan Sezer canlı yayında, "Adnan Oktar Erzurum'da yapılanma içinde. Erzurum Barosu üzerine karabulut gibi çökmüş durumda" dedi. Cevap Baro Başkanından geldi. İşte detaylar.

Canlı yayında ihbarda bulundu ama!

 

8 bin 658 yıl hapis cezasına çarptırılan ve Erzurum Dumlu 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda kalan Adnan Oktar ile ilgili olarak dönemin eski polis şefi Furkan Sezer, Sözcü TV canlı yayında önemli iddialarda bulundu.

 

Adnan Oktar örgütünün Erzurum’da ciddi bir yapılanması olduğunu öne süren Sezer, “Buradan hem Erzurum barosuna hem Erzurumlu vatandaşlarımıza uyanık olmalarını söylüyorum. Pandemi gibi, koronavirüs gibi bir virüs şu anda Erzurum'da. Umarım çok büyük hasar vermez" dedi.

 

 

“KOLLUKTAKİ ARKADAŞLAR İRTİBAT KURABİLİR”

 

Canlı yayında sözlerine devam eden Sezer, "İnsanlarımızın gözü açık olursa iyi olur. Orada çok ciddi bir hareket alanına sahipler. Evleri tutulu. Ben söylüyorum; Adnan Oktar silahlı suç örgütünün Erzurum yapılanması var. Gerekiyorsa ilgili kolluktaki arkadaşlarımız irtibat kurabilir. İsim isim şema şema anlatabilirim bunları kendilerine" diye konuştu.

 

“BİZ SORUŞTURMA MAKAMI DEĞİLİZ”

 

Eski polis şefi Furkan Sezer’in ‘baroyla ilgili’ iddialarına cevap Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan’dan geldi. Kimselerin Erzurum Barosu üzerine karabulut gibi çökemeyeceğini vurgulayan Göğebakan, “Öncelikle bu tarzı beğenmesek de Furkan Sezer’den gelen uyarıyı dikkate alırız. Ancak hem baro hem de Erzurumlular olarak neye dikkat edeceğiz? Biz, hangi avukat, hangi cezaevinde, hangi tutuklu ya da hükümlüyle ne kadar görüşmüş ne konuşmuş bilmeyiz. Öyle ki, biz soruşturma makamı değiliz. Sonuçta avukatlar görevlerini yapıyor. Bu konuda kanunda bir sınırlama yok” dedi.

 

 

“İSTANBUL BAROSUNA ÇÖKMEYEN KARA BULUT BİZE Mİ ÇÖKECEK?”

 

Eski polis şefi Furkan Sezer’in bu iddialarını ilgili birimlere iletmek yerine canlı yayında neden açıkladığı merak konusu olurken, Baro Başkanı Avukat Göğebakan, “Varsa elinde bir bilgi polise, savcılığa gitmeliydi. Adnan Oktar Erzurum’a getirilmeden önce İstanbul’daydı. Kaldığı cezaevinde de birçok avukat görüşmesi gerçekleştirdi. O zaman İstanbul Barosunu neden uyarmadın? İstanbul Barosu’nun üzerine çökmeyen kara bulut Erzurum Barosuna niye çöksün? Biz, görev ve yetki sorumluluğumuz içinde her şeyi yaparız ama avukatlar tutuklu ya da hükümlüyle görüşmüş diye baronun üzerine kara bulut çöker mi? Cezaevlerinde görüşme yapmak avukatların yasal hakkı. Böyle ortaya bir bomba atıp ‘dikkat etsinler’ demekle olmaz” diye konuştu.

 

Öte yandan eski polis şefi Furkan Sezer’in ortaya attığı iddialara karşı henüz resmi bir açıklama yapılmazken, konuyla ilgili bir soruşturma açılıp açılmayacağı merak konusu oldu. Onur SAĞSÖZ

 


20.02.2024 12:30:00