Yaralı kartallar Erzurum'da tedavi edilecek

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne ait Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, biri kanadı, diğeri de ayağından yaralı iki dev kartalı ağırlıyor.

Erzurum Ajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne ait Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, biri kanadı, diğeri de ayağından yaralı iki dev kartalı ağırlıyor. Oltu ile Şenkaya ilçelerinden Erzurum’a gönderilen ve başarılı birer ameliyat geçiren kartallar, her gün etle besleniyor.
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde korumaya alınan iki kartal, görenleri hayrete düşürüyor. Dev kartalların kanat uzunlukları yaklaşık 2 metreyi bulurken, ağırlıkları ise 5-7 kilogram arasında değişiyor. Yaralı olarak getirildikleri Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde başarılı birer ameliyat geçiren etçiller, çabuk iyileşebilmeleri için her gün tavuk etiyle beslenirken, kartallara günün belirli saatlerinde kanat egzersizleri de yaptırılıyor.
Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde görevli Veteriner Hekim İkram Coşar, yaralı kartalların Oltu ve Şenkaya ilçelerinden Erzurum’a gönderildiğini belirterek, “Kartalların biri kanadından, diğeri de ayağından yaralıydı. Her ikisi de başarılı birer ameliyat geçirdi. Şu anda ilaçla tedavileri devam ediyor” dedi. Kartalların yaklaşık bir haftadır hayvan bakımevinde bulunduğunu ve koruma altına alındıklarını belirten Coşar, “Kartallardan birisi henüz yavru olmasına rağmen çok saldırgan. Çoğu zaman pansumanını yaparken bile gagasını bağlamak zorunda kalıyoruz. Diğer kartal ise, erişkin diye nitelendirilen 5-6 yaşlarında. Bakımevine getirildiklerinde açlıktan neredeyse bitkin düşmüşlerdi. Ama burada hızla kilo almaya başladılar” diye konuştu.
Günün belirli saatlerinde kanat egzersizi yaptırılan dev kartalları önümüzdeki günlerde doğal yaşama geri bırakacaklarını bildiren Coşar, bakımevine daha önce de yaralı kanatlı hayvanların getirildiğini anımsattı.

KÜÇÜKLER: "HAYVAN BAKIMEVİMİZ DOĞU ANADOLU’NUN iNCİSİ OLDU"

Öte yandan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ise, Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin kuruluş amacının esasen sokak hayvanlarını koruma altına almak olduğuna işaret ederek, “Bakımevimizin hizmet yelpazesi o kadar çabuk genişledi ki, artık her türlü hayvanın bakımı ve tedavisi mümkün hale geldi” şeklinde konuştu.
Hayvanların da tüm canlılar gibi yaşam haklarının bulunduğunu vurgulayan Başkan Küçükler, bu konuda oldukça titiz davrandıklarını ifade ederek, “Bakımevimizde hayvanların her türlü bakımlarına yönelik ekip ve teçhizat bulunuyor. Veteriner hekimlerimizce ameliyatlar yapılıyor, hayvanların aşılama dönemleri titizlikle takip ediliyor. Kurduğumuz bu tesis, Doğu Anadolu Bölgesi’nde eşi olmayan bir tesis. Çeşitli hayvan sever örgütlerden takdir ve teşekkür belgelerimiz mevcut. Bu tesisteki hizmetlerimiz kapsamı genişletilerek devam edecek” şeklinde konuştu. 

13.06.2012 15:30:11