Yakutiye'den eğitime destek!..

Yakutiye Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde bulunan 33 okulda temizlik çalışması yapıyor.

Erzurum Ajans-Yakutiye Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde bulunan 33 okulda temizlik çalışması yapıyor. Belediye Başkanı Ali Korkut, eğitim döneminin başlaması nedeniyle okullara bir katkı yapmak istediklerini söyledi. Korkut, "Okullarımızın bahçe ve içerisinde camların silinmesine kadar destek sağlıyoruz" dedi.

Yakutiye Belediyesi 2011-2012 eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte okullarda temizlik çalışması başlattı. Belediye Başkanı Ali Korkut, İMKB İnönü Okulunda yapılan çalışmaları yerinde izlerken, çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Korkut, gelir düzeyi düşük öğrencilerin yoğun olduğu 19 okulda kırtasiye yardımı yaptıklarını da anımsatarak "Eğitim döneminin başlaması nedeniyle ilçe sınırlarımızda bulunan okullarımızda temizlik çalışması başlattık. Okullar belirli program çerçevesinde okul bahçesinden, bina içerisinde cam ve yer temizliğine kadar bir dizi temizlik çalışması yapıyoruz. Okul müdürlerimiz ve milli eğitim camiası bu çalışmadan dolayı memnunlar. Bizde çocuklarımızın daha hijyen ve temiz çevrede eğitim yapmasını arzuluyoruz. Eğitime böyle bir katkı yapmak istedik" şeklinde konuştu.

Kampanya çerçevesinde çalışmaların yapıldığı İMKB İnönü Okulu Müdürü Bahriye Duymuş ise Belediye Başkanı Ali Korkut'a teşekkür etti. Müdüre Bahriye Duymuş, "Belediye Başkanımız çok güzel hizmetler yapıyor. Bunu çeşitli ortamlarda dile getiriyoruz. Basın önünde de tekrarlamak istiyorum. Kentsel dönüşüm çalışmaları, Kent Meydanı gerçekten taktirlik hizmetler. Ali bey, bunların üzerine birde milli eğitim camiasına destek veriyor. Okulumuzun temizliğini yapıyorlar, başka okullarda da benzer çalışmalar olmuş. Milli Eğitim camiası ve okulum adına kendisine şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Yakutiye Belediyesi, okullarda yaptığı temizlik çalışmalarının ardından ilçe sınırlarında bulunan camilerde de benzer çalışmalar yapacak. Belediye Başkanı Korkut, okulların ardından sıranın camilere geleceğini ifade etti.


22.09.2011 00:06:00