Yakutiye'de görmeyen gözlere sesli kitap!..

Erzurum Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, görme engellilere yönelik hazırlanan CD'ler için kitap okudu.

Erzurum Ajans-Erzurum Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, görme engellilere yönelik hazırlanan CD'ler için kitap okudu.

Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürütülen 'Görmeyen gözler için sesli kitap' projesiyle hazırlanacak CD'ler, 220 görme engelliye CD çalarla birlikte dağıtılacak. Büyükler için şiir ve Erzurum tarihi ile değişik hikaye ve fıkralara yer verilen CD'lerde çocukların sevdiği 50 hikaye ve masal da seslendirildi. Belediye Başkanı Ali Korkut, "10 ayrı CD'den oluşan sesli kitaplar ile görme engelliler de yaşadıkları şehrin kültürünü ve dünya klasiklerini dinleyerek tanıma imkanı bulacak" dedi.

Yakutiye Belediyesi, Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Beyaz Baston Görmeyenler Derneği'nce hazırlanan, Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı tarafından uygulanan SODES destekli 'Görmeyen gözler için sesli kitap' projesi kapsamında, Reşat Coşkun'un 'Şehristan'ı, Muzaffer Taşyürek'in 'Erzurum ipek yolu şehri', Erzurum Kalkınma Vakfı'nın 'Anma toplantıları', Rıdvan Canım'ın şiirleri ile Hz. Muhammed'in hayatını anlatan kitaplar, spiker Zeynep Bayraktutan tarafından seslendiriliyor. Çocukların

unutulmadığı projede, Ağustos böceği, Keloğlan, Bilge dede, Ceylan ve kaplumbağa, Fare ile deve, Fareli köyün kavalcısı, Gıdaklayan tavuk, Kediler sultanı ve Kırmızı başlıklı kız gibi 50 hikaye ve masal da seslendiriliyor.

Proje kapsamında mikrofon başına geçen Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, çalışmanın içeriğini, neden ihtiyaç duyulduğunu anlattıktan sonra görme engellilere Erzurum'u anlatan metni okudu. Korkut, "Herkesin belediye hizmetlerinden yararlanma hakkı vardır ilkesinden hareketle görme engelli vatandaşlarımızın kitapla buluşmasını sağlamaya çalışıyoruz. 160 bin lirası SODES destekli projeye belediye bütçesinden 106 bin lira ilave yaparak, görme yeteneğini kaybetmiş insanlarımızın Erzurum kültürünü duyarak

tanımalarına katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Proje kapsamında hazırlanacak 220 CD, FM radyo çalar özelliği de bulunan CD çalarlar ile birlikte dağıtılacak" şeklinde konuştu.


12.05.2011 12:25:00