Yakutiye parkında Erdoğan mesaisi!..

Erzurum'un en büyük Kent Meydanı olacak Yakutiye Parkında Başbakan Erdoğan mesaisi yaşanıyor.

Erzurum Ajans-Erzurum'un en büyük Kent Meydanı olacak Yakutiye Parkında Başbakan Erdoğan mesaisi yaşanıyor. Başkan Ali Korkut'un hafta içi, hafta sonu demeden başından ayrılmadığı çalışmalar tamamlanma noktasına geldi. Parka dikilen ağaçlar ve ardından serilen çimlerde halkın büyük ilgisini görüyor. Çalışmalar vatandaşların ilgisi eşliğinde sürdürülüyor. Ali Korkut, Yakutiye Parkının Erzurum için öneminin büyük olduğunu belirtiyor.

Korkut, 1310 yılında İlhanlılar tarafından yaptırılan eserin bir sanat şaheseri olduğunu hatırlatarak "Birincisi Yakutiye Medresesi tarihi ve estetik değeri itibariyle eşsiz bir eser. İlhanlılar tarafından yapılmış, Erzurum'daki Selçuklu mimarisinin önemli bir temsilcisi. Biz öncelikle bu kıymetli eserin çevresini açarak insanla buluşturuyoruz. Yine bu eserin çevresindeki düzenleme ve alanın büyüklüğü itibariyle merkezde Erzurum'a büyük bir meydan kazandırmış oluyoruz. Ayrıca bizi heyecanlandıran ve biran önce bitirme gayretimizin altında Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Erzurum'a gelişinde kendisini estetik açıdan güzel bir meydanla karşılamak istiyoruz. Yaptığımız işlerin ilham kaynağının Başbakanımız ve onun ufku olduğunu belirtmek isterim. Yine bize maddi manevi destekleriyle önemli hizmetlere imza atıyoruz. Bunun için gecemizi gündüzümüze katıyoruz, yağmura rağmen parkı tamamlama çabası içerisindeyiz" dedi.

Öte yandan park içerisindeki çalışmalar vatandaşların da yoğun ilgisini görüyor. Ağaç dikiminden, çimlerin serilmesine, çiçeklerin ekilmesine kadar halkın ilgisi yoğun görünüyor. Vatandaşların sık sık çalışanlara tavsiyeler yaptıkları, fikirlerini beyan ettikleri de dikkatlerden kaçmıyor.


06.06.2011 18:57:00