Yakutiye Belediyesi yerel yap-satçı bekliyor

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yaptıkları kamulaştırma sonucunda 220 dönüm arazi oluşturduklarını açıkladı.

Erzurumajans-Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yaptıkları kamulaştırma sonucunda 220 dönüm arazi oluşturduklarını açıkladı.

Şehrin 100 yıllık yarasına neşter vurduklarını savunan Başkan Korkut, oluşturdukları konut alanları için TOKİ'yi düşünmediklerini belirterek,  "Bu arsalarda modern konutlar yapabilecek yerli müteahhitleri arıyoruz. İnşaat sektörü 2 bin kalemin ekmek yediği bir sektör. Şehrimizdeki yap-satçıların, müteahhitlerin bir araya gelip güç birliği yaparak konut üretmesini istiyoruz" dedi.

Bugüne  kadar ilçe sınırları içerisinde 2 bin gecekondunun yıkımını gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Korkut, yıl sonuna kadar bin konutun daha yıkılacağını açıkladı. Yıkımı tamamlanan Hasan-i Basri, Mehdi Efendi, Hacı Cuma ve Taş Mescit mahallelerinde ortaya çıkan 220 dönüm arazide yeni konutlar yaptırmak istediklerini ifade eden Korkut, "Kentsel dönüşümle şehir ekonomisine 84 milyon lira nakit para akışı kattık. TOKİ'ye sıcak bakmıyoruz çünkü TOKİ, tek kalem malını Erzurum'dan almıyor. Bu da şehre bir katma değer kazandırmıyor" diye konuştu. (Palandöken)

10.06.2013 16:20:39