Üniversitede bağımsız düşünce seferberliği

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyelerinden Profesör Dr. Mehmet Dumlu Aydın ile Prof.Dr.Nazan Aydın, Türkiye’de bir ilKi gerçekleştirdi...

Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirurji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Dumlu Aydın ile eşi Psikiyatri Profesörü Nazan Aydın tarafından, Tıp Fakültesi öğrencilerine yönelik düzenlenen ‘ 1.Nöromatik Bilim Ödüllü’ yarışması sonuçlandı.

Tıp Fakültesi öğrencilerine yönelik ödüllü makale yarışmasında  “İrrasyonel sayıların kökenleri ve bu sayıları rasyonel kılacak yeni beyin devrelerinin tasarlanması hakkında" en sınır ötesi üç makaleyi yazan  öğrencilere 14 Mart Tıp Bayramı  törenleri sırasında ödülleri verildi.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Hikmet Koçak , Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.S.Selçuk Atamanalp ve  Prof.Dr. Cemal Gündoğdu’nun dereceye giren öğrencilere belgelerini verdiği yarışma ile ilgili bilgi veren Prof.Dr. M.Dumlu Aydın, “Kendisine çok şey borçlu olduğum, üniversitemde; aykırı ve bağımsız düşünme seferberliğini başlatmak ve yaşadığım sürece de devam ettirmek için böyle bir ödüllü yarışma düzenledik. Bu konuda bize destek veren herkese teşekkür ederim” dedi.

Aykırı düşüncelerini bilimsel olarak yazarak dereceye giren öğrenciler daha sonra yarışmayı düzenleyen Prof. Dr. Mehmet Dumlu Aydın, Rektör Hikmet Koçak ve yarışmaya sponsor olan kuruluşların temsilcileri ile objektiflere poz verdiler. (Palandöken)

15.03.2012 12:59:17