Üçüncü yerel medya semineri başladı!..

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından İngiltere Büyükelçiliği desteğiyle yürütülen Türk Yerel Medyası AB Yolunda projesi kapsamında düzenlenen bölgesel bilgilendirme seminerlerinin 3'üncüsü Erzurum'da başladı.

Erzurum Ajans-Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından İngiltere Büyükelçiliği desteğiyle yürütülen ‘Türk Yerel Medyası AB Yolunda’ projesi kapsamında düzenlenen bölgesel bilgilendirme seminerlerinin 3’üncüsü Erzurum’da başladı. Seminerde konuşan

11 - 13 Temmuz günleri arasında Palandöken Kayak Merkezi’ndeki Palan Otel’de devam edecek Türk Yerel Medyası AB Yolunda Üçüncü Bölgesel Bilgilendirme toplantısına Vali Yardımcısı Mehmet Gök, Avrupa Birliği Bakanlığı Araştırma ve Dokümantasyon Başkanı Kayhan Özüm, Avrupa Birliği Bakanlığı Katılım Politikası Başkanı Seval Işık, Avrupa Birliği Bakanlığı Sosyal, Bölgesel ve Yenilikçi Politikalar Başkanı Deren Doğan Yavuz, İngiltere Büyükelçilği Proje Danışmanı Yasemin Uyar, Erzurum, Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Bitlis, Gümüşhane, Iğdır, Kars, Muş, Rize, Trabzon ve Van’da çalışan yerel medya mensupları katıldı.

Üç gün sürecek seminerde konuşan Vali Yardımcısı Mehmet Gök, Türkiye’nin AB’ye giriş konusunda gösterdiği gayretin yerel ölçekte de tam anlamıyla alınması için Hükümet’in kararlı çalışmalar yürüttüğünü belirtti. 61’inci Hükümet döneminde kurulan AB Bakanlığı’nın bu alanda önemli bir misyon üstlendiğini kaydeden Gök, AB ile ilgili gelişmelerin yerele indirgenmesinin yerinde bir uygulama olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği Bakanlığı Araştırma ve Dokümantasyon Başkanı Kayhan Özüm, Avrupa Birliği ile katılım müzakerelerini sürdüren Türkiye’de toplumun her kesiminin konuyu yakından bilmesi için başlattıkları seminerlerin olumlu geçtiğini dile getirdi. Özüm, AB ile uyum sürecinde kamuoyunun doğru bir şekilde bilgilendirilmesi için yerel medyaya düşen görev konusunda bilgilerin paylaşılacağını, seminere katılımın üst düzeyde olmasının da sevindirici olduğunu anımsattı.

İngiltere Büyükelçiliği Proje Danışmanı Yasemin Uyar, İngiltere’nin Türkiye’nin AB’ye girmesi konusunda her platformda destek verdiğini ifade etti. Uyar, Türkiye’nin AB konusundaki çalışmalarında İngiltere’nin bu güne kadar 8 milyon liralık destek verdiğini aktardı.

Üç gün sürecek seminerde Avrupa Birliği Bakanlığı yanı sıra, Erzurum Valiliği, Anadolu Ajansı, RTÜK, Basın - Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Ekonomi Muhabirleri Derneği, İnternet Medyası Derneği, Diplomasi Muhabirleri Derneği, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nın yönetici ve temsilcileri de seminerde konuşma yapacak.


12.07.2011 00:11:00