Üç günlük bebeği yol kenarında buldu!

Erzurum-Erzincan Karayolu'nun kenarına terk edilen üç günlük bebeği, traktörle köyüne gitmekte olan çiftçi buldu. Ağlamakta olan bebeği traktörüne alan çiftçi, yolda rastladığı trafik polis ekibine teslim ederek hayatını kurtardı.

Erzurum Ajans-Erzurum- Erzincan Karayolu'nun kenarına terk edilen üç günlük bebeği, pembe renkli battaniyesinden fark ederek traktörle köyüne gitmekte olan çiftçi buldu. Ağlamakta olan bebeği traktörüne alan çiftçi, yolda rastladığı trafik polis ekibine teslim ederek hayatını kurtardı.
Erzurum'un Aşkale ile Erzincan'ın Tercan ilçelerinin ortasında bulunan tünelin yanından traktörüyle geçen Mustafabey Köyünden Servet Aras'ın dikkatini ağaç altındaki pembe battaniye çekti. Traktörden inen Aras, battaniyenin içinde ağlayan bir bebek olduğunu gördü. Çevrede kimseyi bulamayan Aras, bebeği traktöre alarak Aşkale yönüne hareket etti. Yolda trafik polis ekibine rastlayan Servet Aras, durumu anlattı ve bebeği görevlilere teslim etti. Aşkale İlçe Hastanesine götürülen bebeğin üç gün önce hastane koşullarında dünyaya geldiğini belirlendi. Üzerinde külotlu çorap, atlet olan ve battaniye sarılan bebeğin üşüdüğü belirlendi. Bebeğin kim tarafından karayoluna terk edildiği konusu araştırılıyor.
Ne kadar süre orada kaldığı tespit edilemeyen ve hemşireler tarafından 'Elif' adı verilen bebeği muayene eden Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Hacer Kaplan, "Bebek tahminen üç günlük. Ayağından kan alındığı için hastane şartlarında dünyaya geldiğini tespit ettik. Kuveze konulan bebek, 2 kilo 600 gram ağırlığında. Bebek, Erzurum Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne teslim edilecek" diye konuştu.


08.04.2010 00:36:00