Türkiye şehitlerine ağlıyor

Memleketin dört bir yerinde, 12 şehidin cenazeleri ağıtlarla uğurlandı

Erzurumajans-Son birkaç günde, Türkiye'nin dört bir yanına acı haberler ulaştı. Geçtiğimiz haftasonu Mardin'in Cevizlik Jandarma Karakolu'na düzenlenen saldırıda iki asker şehit olurken, dün Van'daki Pay Jandarma Karakol Komutanlığına bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda bir asker ve bir korucu şehit oldu. Yine dün öğlen saatlerinde bu kez de Hakkari'de yola döşenen patlayıcılar 5 askerimizi daha şehit etti. Son olarak Şanlıurfa Otogarı'nda yaşanan elim olayda da 3 polis şehit edilirken, art arda gelen 12 acı haber yürekleri dağladı.

HAKKARİ'DE 5 ACI

10 Temmuz 2016 günü Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde askeri aracın geçişi sırasında gerçekleşen patlamada 5 askerimiz şehit oldu. Aktütün yolunda meydana gelen saldırıda, PKK'lı teröristlerin önceden yola döşedikleri patlayıcı nedeniyle infilak eden araçta 5 asker can verdi. Acı haberleri ailelerine ulaştırılan şehitlerimiz yapılan törenlerin ardından son yolculuklarına uğurlanıyor.

BURSA ŞEHİDİNE AĞLADI


Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde düzenlenen terör saldırısında şehit düşen 24 yaşındaki Sözleşmeli Piyade Er Yunus Yılmaz'ın acı haberi Bursa'daki baba ocağına ulaştı.

Şehit Sözleşmeli Piyade Er Yunus Yılmaz'ın Bursa'nın Osmangazi İlçesi Emek Mahallesi Menderes Sokak'ta ikamet ettiği öğrenildi. Yunus Yımaz'ın şehit olduğu haberinin duyulmasının ardından yakınları ve komşuları eve akın etti. Şehit evi Türk bayraklarıyla donatıldı.

Şehit Er Yunus Yılmaz'ın son paylaşımı olan "şehitler ölmez" videosu ise sevenlerinin yüreklerini bir kez daha dağladı.

UZMAN ÇAVUŞ MUSTAFA ALTINEL SONSUZLUĞA UĞURLANDI


Hakkari'de şehit olan 5 askerden biri de andarma Uzman Çavuş Mustafa Altınel? Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi'nde gözyaşları içinde toprağa verilen Altınel, birkaç ay sonra evlenecekti. Törene katılanlar 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' ve 'Kahrolsun PKK' sloganları atarken, şehitlerini omuzlarda taşımak isteyen gençler cenaze aracının hareket ettirmemek için kısa süre cenaze aracının kapısını tuttu. Daha sonra ise Tavşanlılı gençler tarafından omuzlarda şehitliğe götürüldü.

21 YAŞINDAKİ ŞEHİT OSMAN ER'İ BİNLERCE KİŞİ UĞURLADI


Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucunda şehit olan Osman Er'in şehit olmadan önce yayınladığı mesaj yürekleri dağladı. 


Bilecik'teki baba evine getirilen Osman Er'i binlerce kişi uğurladı. Osmaneli İlçe Şehitliği'ne defnedilecek olan Er'in operasyondan önce bir arkadaşına "Yarın göreve gidiyorum, tehlikeli yere gideceğim" mesajını yazdığı öğrenildi.

ŞANLIURFA'DAN 3 ŞEHİRE ACI HABER GİTTİ



Dün gece saatlerinde, Şanlıurfa'da 17 yaşındaki Hüseyin Doğukan Erdoğan'ın ateş açması sonucu şehit olan Polis Memuru Sinan Akdemir, Mehmet Ünaldı ve Hasan Hüseyin Çalışkan için Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğünde tören düzenlendi.


Tabutlara sarılıp gözyaşı döken aileleri yine yakınları teselli etmeye çalışırken, Şehit Polis Memuru Sinan Akdemir'in cenazesi memleketi Kilis'e, Mehmet Ünaldı'nın cenazesi ise Osmaniye'ye gönderildi. Aynı saldırıda şehit olan Şanlıurfalı polis memuru Hasan Hüseyin Çalışkan'ın cenazesi ise törenin ardından defnedilmek üzere Bediüzzaman Mezarlığına götürüldü.

3 ŞEHİT, 3 ŞEHİR


MEHMET ÜNALDI'NIN CENAZESİ OSMANİYE'DE


4 yaşında bir kız çocuğu babası Mehmet Ünaldı'nın acı haberi sevenlerini yasa boğdu. Şehidin evinin bulunduğu sokağa ve bahçeye dev Türk bayrağı asılırken, sağlık görevlileri de fenalaşan aile yakınlarına müdahalede bulundu.

SİNAN AKDEMİR BABA OLACAKTI


2 arkadaşı ile birlikte şehit edilen polis memuru Sinan Akdemir'in Kilis'teki evinde yas var. 4 aylık hamile eşini geride bırakan Şehit polis Sinan Akdemir'in köyündeki evine Türk bayrağı asıldı.

HASAN HÜSEYİN ÇALIŞKAN


Şanlıurfalı olan 2 çocuk babası Hasan Hüseyin Çalışkan'ın cenazesi ise cenaze töreni için Yusuf Paşa Camisi'ne uğurlandı.

ŞEHİDE GÖZÜYAŞLI VEDA...

ANKARA- Van Erciş'teki hain saldırıda şehit olan Jandarma Er Eyüp Öksüz, Ankara'da düzenlenen törenle toprağa verildi. Şehit erin cenaze törenine kardeşi, asker künyesi ile katıldı. Acılı aile de Öksüz'ü asker selamı ile uğurladı.

Cenaze töreninde Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar için alınan ek güvenlik önlemleri dikkat çekti. Gerektiğinde açılan ve kurşun geçirmez kalkan haline gelen çanta taşıyan bir koruma, Akar'ın yanından ayrılmadı. Şehit Er Öksüz'ün Türk bayrağına sarılı naaşı, tören mangasındaki askerlerin omuzlarında taşındı.

(Kaynak:Sözcü)

11.07.2016 16:25:44