Türkiye Halk dansları başvuruları başladı!..

Sabancı Vakfı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle bu yıl 19.su düzenlenen Türkiye Halk Dansları Yarışması'nda başvuru heyecanı başladı. Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'ne yapılabilecek başvurular için son tarih 11 Şubat olarak belir

Erzurum Ajans-Sabancı Vakfı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle bu yıl 19.’su düzenlenen Türkiye Halk Dansları Yarışması’nda başvuru heyecanı başladı. Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’ne yapılabilecek başvurular için son tarih 11 Şubat olarak belirlendi.
Sabancı Vakfı’nın, Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle düzenlediği Türkiye Halk Dansları Yarışması’nda başvuru heyecanı başladı. 19. Türkiye Halk Dansları Yarışması’na katılmak isteyen dernekler, spor kulüpleri, vakıflar ve belediyeler, Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’ne 11 Şubat 2011 tarihine kadar başvurularını yapabilecekler.
19. Türkiye Halk Dansları Yarışması, “Türkiye’nin Tüm Renkleri Buraya” sloganıyla, bölge yarışmalarında halk danslarına gönül vermiş kişilerle buluşacak. Başvuruların tamamlanmasının ardından belirlenen illerde düzenlenecek “Bölge Yarışmaları”nda genel klasmanda finale kalan beş topluluk, büyük finalde “Türkiye’nin en iyisi” olmak için yarışacak.
Mayıs ayında İstanbul’da gerçekleştirilecek büyük finalde beş topluluk “Final Ödülü”, beş topluluk “Bölge Ödülü” ve 20 topluluk da “Katılımı Teşvik Katkısı” alacak.
Sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerin ülkemizde yaygınlaşmasını sağlamak ve geleneksel değerlere sahip çıkmak amacıyla birçok projeye imza atan Sabancı Vakfı, Türkiye Halk Dansları Yarışması ile ülkenin kültürel ve folklorik değerlerini yeni nesillere aktarmayı hedefliyor.
Her yıl görsel bir şölene dönüşen Türkiye Halk Dansları Yarışması, halk danslarının ve Anadolu kültürünün en güzel örneklerinin gelecek kuşaklarla paylaşılmasında önemli bir görev üstleniyor.


13.01.2011 15:22:00