Türk sporu Erzurum'da masaya yatırıldı!..

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül'ün başkanlığında bir araya gelen 81 ilin Gençlik ve Spor İl Müdürü ile federasyon başkanları, Erzurum'da 'Değerlendirme ve Planlama' toplantısına katıldı.

Erzurum Ajans-Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül'ün başkanlığında bir araya gelen 81 ilin Gençlik ve Spor İl Müdürü ile federasyon başkanları, Erzurum'da 'Değerlendirme ve Planlama' toplantısına katıldı.

Palandöken Dağı'ndaki bir otelde düzenlenen 'Değerlendirme ve Planlama' toplantısı 24- 28 Kasım tarihleri arasında devam edecek. Açılış töreni öncesinde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, 27 Ocak- 6 Şubat tarihleri arasında Erzurum'da gerçekleştirilecek 2011 Üniversite Kış Oyunları'yla ilgili bütün tesislerin tamamlandığını açıkladı.

Akgül, tesislerin planlanan tarihte tamamlandığını ve organizasyon planlaması ile mal ve hizmet alımlarını başlattıklarını ifade etti. Üniversite Kış Oyunları'na ev sahipliği yapacak olan Türkiye'nin yarışmalardan madalya beklentisinin olmadığını da ifade eden Akgül, "Kış oyunlarında bütün branşlarda katılma zorunluluğu yok. Ev sahibi ülke olarak bütün branşlarda katılmaya çalışacağız. Maalesef zamanında kış sporlarıyla ilgili yatırım ve çalışma yapılmamış, bu nedenle bir kayakçı, bir buz patencimiz yok, curlinge yeni başladık. Bu atlama kuleleri yoktu şu anda yıldızlar seviyesinde Avusturya ve Slovenya'da sporcu yetiştirmeye çalışıyoruz. Üniversite Kış Oyunları'nda bu alanda yarışacak sporcumuz maalesef yok." dedi.

Üniversite Kış Oyunları için Erzurum'da kurulan yeni spor tesislerinde geleceğe yönelik madalya kazanacak sporcular yetiştirileceği sözünü veren ve bu konuda da iddialı olduklarının altını çizen Akgül, "Bu tesislerde iddia ediyorum ve buradan söz veriyorum Soçi'deki olimpiyatlarda bizim her branşta sporcumuz olacak. Ondan sonraki olimpiyatlarda madalya için çıkacak sporcularımız. Burada ev ülke ülke olarak temsil anlamında yarışmalara katılacağız. Birçok branşta bundan sonraki Avrupa ve Dünya şampiyonaları ile olimpiyatlarda sporcularımız olacak madalya için yarışacak. Maalesef kayakla atlamada üniversite sporcumuz yok bazı şeyleri zorladık netice alamadık." dedi.

FAALİYETLER DEĞERLENDİRİLECEK

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Akgül, Erzurum'da 81 ilin Gençlik ve Spor İl Müdürleri ile federasyon başkanlarını konuk ettiklerini dile getirdi. Akgül, 4 gün boyunca yıl içerisinde yapacakları etkinlikleri ve gerçekleştirdikleri icraatları değerlendirdiklerini anlattı. Spor İl Müdürleri ile federasyon başkanlarına 2011 Üniversite Kış Oyunları ile ilgili yapılan tesisleri gezdirip bilgilendireceklerine de değinen Akgül, "Erzurum'da 81 il müdürlerini topladık aynı zamanda federasyon başkanlarını davet ettik, burada yaptığımız yatırımları görsünler diye. Burada bizim rutin olan ve yılda 2-3 defa gerçekleştirdiğimiz il müdürleri olarak bazı kararlar alıyoruz. Yıl boyunca yaptıklarımızı gözden geçirip yeni hedeflerimize bakıyoruz." diye konuştu.


25.11.2010 00:34:00