Trafikte eğitim seferberliği!..

Ulaştırma Bakanlığı'nın koordinasyonunda, trafikte sorumluluk bilinci alanında çalışma yapan kurum ve kuruluşlar işbirliğinde ve TÜVTURK'ün desteği ile hayata geçirilen Trafikte Sorumluluk Hareketi projesinin Sorumlu Vatandaş Hareketi isimli ayağı devam e

Erzurum Ajans-Ulaştırma Bakanlığı’nın koordinasyonunda, trafikte sorumluluk bilinci alanında çalışma yapan kurum ve kuruluşlar işbirliğinde ve TÜVTURK’ün desteği ile hayata geçirilen “Trafikte Sorumluluk Hareketi” projesinin “Sorumlu Vatandaş Hareketi” isimli ayağı devam ediyor.

Sorumlu Vatandaş Hareketi‘nin Trabzon ayağı ise Novotel’de gerçekleşti. Trafik psikologu Nuray Yıldırım’ın verdiği eğitimlerin açılışını da Trabzon İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Miktat Eyüpoğlu yaptı. Tüvturk Kurumsal Gelişim Direktörü Emre Büyükkalfa da hareketin önemini anlatan bir konuşma yaptı.

Halk Eğitimi Merkezleri öğretmenlerine yönelik gerçekleştirilen seminerler, Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü ile TÜVTURK Kuzey Taşıt Muayene İstasyonları Yapım ve İşletim A.Ş. işbirliği protokolü çerçevesinde yürütülüyor. Bu seminerlerde ilk etapta öğretmenlere ve usta öğreticilere, kazadan korunma, trafik işaretlerinin kazayı önlemedeki katkısı, araç muayenesi ve güvenliği, sorumluluğun bireye çekilmesi, trafik kurallarının günlük hayatta kullanımı gibi konularda eğitim veriliyor. Onlar da aldıkları bilgiyi projeye özgü araçlarla kendi sınıflarındaki kursiyerlere aktararak, proje hedeflerinin çok daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlıyor. “Sorumlu Vatandaş Hareketi” Nisan ayı boyunca, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Erzurum’da gerçekleşti. Erzurum’dan sonra seminer Trabzon gerçekleşirken, Sorumlu Vatandaş Hareketi eğitimleri, 28 Nisan’da da Samsun’da yapılacak.


27.04.2011 01:11:00