Tortum'da Kutlu Doğum etkinliği

Tortum İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen 2013 Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında düzenlenen Kutlu Doğum programına rekor düzeyde ilgi oldu.

Erzurumajans-Tortum İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen 2013 Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında düzenlenen Kutlu Doğum programına rekor düzeyde ilgi oldu.

Araştırmacı yazar Vehbi Vakkasoğlu"nun konuşmacı olarak katıldığı program Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Erzurum Lala Paşa Camii İmam hatibi Hafız Musa Dağ'ın Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Celal Büyük, insanlığın Hz. Peygamber efendimizin gelişi ile adeta kaybetmiş olduğu onurunu ve izzetini yeniden kazandığını söyledi.

Onu en iyi kim anlatır isimli yarışmada İlçe birincisi olan Hasan Karşı İlköğretim Okulu öğrencisi Ayşenur Akpınar, efendimize suikast planını anlatan sunumuyla büyük beğeni topladı. Ardından sahneye çıkan araştırmacı yazar Vehbi Vakkasoğlu, Hz. Peygamber (s.a.v.) ve insan onuru konulu bir konferans verdi. Konferansın ardından Erzurum Gençlik ve Spor Bakanlığı Ney eğitmeni Mert Tataş ve Gazelhan Zekai Kaplan'ın eşliğinde sahne alan semazenler adeta katılımcıları büyüledi. Beş yaşındaki küçük semazen bir anda ilgi odağı oldu. Tortum Müftüsü Celal Büyük'ün Vehbi Vakkasoğlu'na katılımından dolayı plaket vermesinin ardından program Köprü Köy İlçe Müftüsü Selami Bayrakçı'nın Kur'an Kursları tarafından başta Peygamber efendimiz olmak üzere Vehbi Vakkasoğlu'nunyakın zamanda kaybettiği annesi için okunan 170 hatmin duasını yapmasıyla son buldu. 

22.04.2013 15:39:05