Tatbikat gerçeği aratmadı!..

2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın yapılacağı Palandöken, Konaklı ve Kandilli bölgesinde görev yapacak olan Jandarma basına tanıtıldı.

Erzurum Ajans-2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın yapılacağı Palandöken, Konaklı ve Kandilli bölgesinde görev yapacak olan Jandarma basına tanıtıldı. 100'ü Ankara'dan gelen toplam 300 özel birlikle dağları koruyacak olan jandarmanın Palandöken'deki tatbikatı gerçeğini aratmadı.

27 Ocak- 6 Şubat tarihlerinde yapılacak olan kış Oyunları öncesi jandarma son hazırlıklarını tamamladı. Palandöken'in 2 bin 200 rakımındaki jandarma karakolu önünde düzenlediği yaralı ve rehine kurtarma tatbikatı ile özel eğitilmiş köpeklerin gösterisini Vali Sebahattin Öztürk, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Yusuf Kaya, Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Soysal, Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer ve Emniyet Müdürü İbrahim Çelik izledi. Kış Oyunlarının yapılacağı Palandöken, Konaklı ve Kandilli dağlarında can güvenliğini 100'ü Ankara'dan gelen toplam 300 kişilik özel birliğin koruyacağı belirtildi. Jandarma timlerinde çığ, bomba ve arama kurtarmada özel olarak yetiştirilmiş 6 köpek de bulunuyor. Jandarma timleri tatbikat gereği ayağı kırılan bir sporcuyu yerleştirdikleri sedyeyle halatlarla bağlayarak havdan jet skilerin bulunduğu alana götürdü. Ankara'dan gelen ve tamamı keskin nişancı olan 11 kişilik özel birlikler ise bir binaya girerek rehine alan iki teröristi 5 dakikada etkisiz hale getirdi.

Gerçeğini aratmayan tatbikatı büyük bir dikkatle izleyen Vali Sebahattin Öztürk, Mehmetçiği tebrik etti. Vali Öztürk, "Gerek emniyet ve gerek jandarmanın yapılacak olan Oyunlarla ilgili güvenlik kısmının sorumluları onlar. Binde bir ihtimalle olabilecek olayları gözden geçirdik. Olacağını sanmıyoruz ama olur diye bütün hazırlıkları yapmış olmanın rahatlığını yaşamak istiyoruz ve yaşatmak istiyoruz. Sporcularımız, yurt dışından gelenler rahat olsunlar" dedi


25.01.2011 00:11:00