Suriye Büyükelçisi Erzurum'da!..

Suriye'nin Ankara Büyükelçisi Dr. Nidal Kabalan tatil için geldiği Erzurum'da ülkesinin vatandaşları için tatil imkanlarını araştıracak.

Erzurum Ajans-Suriye’nin Ankara Büyükelçisi Dr. Nidal Kabalan tatil için geldiği Erzurum’da ülkesinin vatandaşları için tatil imkanlarını araştıracak.

Dün Erzurum’a gelen ve tatilinin ikinci gününde Vali Sabahattin Öztürk’ü makamında ziyaret eden Büyükelçi Kabalan şehrin tarihinden çok etkilendiğini söyledi.

Yeni yıla ailesiyle birlikte Erzurum’da gireceğini belirten Dr. Kabalan, Erzurum Valisi Sabahattin Öztürk’ün tercümesi ile basına açıklama yaptı. Suriye’nin Ankara Büyükelçisi Dr. Nidal Kabalan, “Burada olmaktan mutluyum. Buraya ailemle geldim. Şehrin tarihi beni çok etkiledi. Bir kısmını dün gezdim, bir kısmını da bugün gezeceğim” dedi.

Türkiye – Suriye ilişkilerinin çok iyi gittiğini belirten Dr. Kabalan, ilişkilerin daha da iyi olacağını belirterek burada olduğu süre içerisinde Suriyeli turistlerin Türkiye de tatil yapma imkanlarını araştıracağını da ifade etti.

Vali Sebahattin Öztürk, Büyükelçi Dr. Nidal Kabalan’ın ziyareti anısına kendisine çeşitli hediyeler verdi.


31.12.2010 14:37:00