Eğer kar yağmasa bile suni kar sistemlerimizi çalıştırarak kar problemini de aşacağımızı düşünüyoruz. Yüksek bölgelerde sıkıntımız yok, kar var. Eğer suni kar sistemleri de çalışmazsa taşıma karla yapacağız. Bunun bir denemesini yaptık atlama kuleleri için. Yükseklerden kamyonlarla kar taşıdık. Atlama test yarışlarını gerçekleştirdik. Dilerim o hale gelmeyiz. Daha önümüzde bir aydan fazla zaman var. Erzurum'a kar yağar öyle düşünüyoruz. Kar yağmazsa suni kar sistemleri devreye girecek, onlar da devreye giremezse bu sefer taşıma karla da olsa biz bu organizasyonu gerçekleştiririz diye düşünüyorum" diye konuştu.
Akgül, yapılan tesislerin, Oyunlardan sonra Türkiye'de kış sporlarının gelişmesi anlamında büyük bir atılım gerçekleştireceğine inandığını ifade ederek, tesislerin kesinlikle atıl durumda kalmayacağını, dolu olacağını belirtti. Türkiye'nin kış sporlarında çok az sayıda sporcusunun olduğunu, daha önce bu anlamda bir yatırım yapılmadığını hatırlatan Akgül, Erzurum'da yapılan yatırımların tamamının sportif olduğunu aktararak, Oyunlar bittikten sonra bu tesislerde kendi programlarını uygulayacaklarını ve sporcu sayısını artıracaklarını kaydetti.
Yurtdışından da Erzurum'a kamp yapmaya gelecek sporcular olacağını anlatan Akgül, "Bunun için şimdiden bir ekip oluşturuyoruz. Çevremizdeki ülkelerde olmayan tesislere sahip olacağız. Onları buraya getirerek buraları dolu dolu yaşatmak istiyoruz. Bundan sonra Erzurum bizim için bir sportif merkez olacak. Kesinlikle bu tesisler atıl kalmayacak, dolu dolu olacak" ifadelerini kullandı.
Akgül bir soru üzerine de tesislerin maliyetine yaklaşık olarak 500 milyon lira para harcandığını, 100 bin ile 120 bin lira arasında bir harcamanın da organizasyon için yapılacağını kaydetti.
Tesisleşme anlamında sıkıntının kalmadığını, organizasyonun satın almalarını gerçekleştirdiklerini anlatan Akgül, "Her şey yolunda gidiyor. Biz Erzurum olarak hazırız" ifadesini kullandı.
21.12.2010 00:01:00