Şok vurgunu ortaya çıkaran dedektif kim?

Büyükşehir Belediyesi’ndeki büyük vurgunu Başkan Küçükler’in değil kamulaştırma servisinde görev yapan Yusuf Erhan Çelikler adlı işçi ortaya çıkardı...

Erzurum Ajans-(ÖZEL)-Büyükşehir Belediyesi’nde kent gündemine bomba gibi düşen ‘kamulaştırma yolsuzluğu’nun gün yüzüne çıkmasında, belediyenin basın bürosunun ve ‘Candaş’ yayın organlarının iddia ettiği gibi ‘dedektif gibi çalışarak, yolsuzluğu ortaya çıkaran’ın Başkan Ahmet Küçükler olmadığı belirlendi.

Belediyenin kamulaştırma servisinde işçi olarak çalışan Yusuf Erhan Çelikler’in büyük vurgunu yaklaşık iki ay önce kısım amirlerine ilettiği ancak kısım amirlerinin ilgisizliğine karşın savcılığa müracaat ettiği öğrenildi.

Kamulaştırma servisinde görev yapan işçi Yusuf Erhan Çelikler’in, trilyonluk yolsuzluğu hissettikten sonra, ilk olarak durumdan kısım amirlerini bilgilendirdiği belirlendi. Ancak aradan birkaç gün geçmesine rağmen hem vurgunun devam etmesi hem de kısım amirlerinin olayın üstüne gitmediğini düşünen Çelikler’in, “olayın üstü kapatılacak” sanıyla bizzat avukatı Onur Demircaylan ile birlikte Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’na gidip, hazırladığı dosyayı savcılığa ilettiği ortaya çıktı.

Bu gelişmenin üzerine savcılık tarafından başlatılan soruşturma doğrultusunda, yolsuzluğu ortaya çıkaran Çelikler, dün adliyeye çağrılarak, soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdi.

Belediyedeki büyük vurgunu ortaya çıkaran Yusuf Erhan Çeliker’in, yolsuzluğun detaylarını da savcı ile paylaştığı ve bu bilgiler doğrultusunda soruşturmanın daha da derinleşeceği belirtiliyor.

Öte yandan ‘şok vurgun’un ortaya çıkmasıyla birlikte Büyükşehir Belediye başkanı Ahmet Küçükler’in de Yusuf Erhan Çelikler ile görüşerek aynı bilgileri savcılığa ilettiği öğrenildi. Savcılığın günler öncesinden bir belediye çalışanının ihbarı doğrultusunda soruşturma başlatmasına karşın, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in sanki yolsuzluğu kendisi ortaya çıkarmış gibi,  basın bürosu ve bazı  ‘candaş’ yayın organları aracılığıyla kendisini “dedektif başkan” ilan ettirmesi de, kamuoyunda sorgulanıyor.

SANKİ YOL GEÇEN HANI!

Erzurum’u sarsan 'kamulaştırma yolsuzluğu' Büyükşehir Belediyesi’ndeki 'başıboş'luğu da gözler önüne serdi. Milyonlarca liralık işlemlerin yapıldığı kamulaştırma servisinde ve muhasebede hiçbir evrağın titizlikle incelenmediği  Cumhuriyet Savcılığı'nın soruşturmayla birlikte ortaya çıktı. Belediyenin kasasından 2 milyon liraya yakın paranın buharlaştığı vurgunu gerçekleştirenlerin, boş arsa üzerinde sanki 5 katlı bir apartman varmış gibi işlem yaptıkları da belirlendi.

Hayali tapularla yapılan yolsuzluğu, hayali binalarla da gerçekleştiren vurguncuların, tüm bu işlemleri yaparken, hiçbir denetim mekanizmasına yakalanmamaları, Büyükşehir Belediyesi’nin ne kadar gayri ciddi yönetildiğini de gözler önüne sermiş oldu. Kamulaştırma servisinde yaşanan bu vurgunda ortaya çıkan gerçekler, belediyenin tüm birimlerinin de incelenmesi yönündeki tartışmayı beraberinde getirdi. Kamuoyuş, şimdi; Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimlerinin çok kapsamlı bir denetimden geçirilmesini arzuluyor. (Palandöken Haber Merkezi)




08.10.2012 18:00:10