Şifa'dan Müftü Çınar'a ziyaret

Özel Erzurum Şifa Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Sabahattin Dalga ve hastane Basın Protokol Müdürü Esalettin Gül, Erzurum İl Müftüsü Hasan Çınar'ı makamında ziyaret etti.

Erzurumajans-Özel Erzurum Şifa Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Sabahattin Dalga ve hastane Basın Protokol Müdürü Esalettin Gül, Erzurum İl Müftüsü Hasan Çınar'ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Müftü Çınar, "Allah kimseyi hastane ve mahpushanelere düşürmesin, ardından da oralarsız da etmesin" sözünü hatırlatarak Erzurum'un sağlık yatırımları açısından çok ileri olmasının sevindirici olduğunu söyledi.

İnsanların sağlık hizmeti alımı noktasında, kamu olsun özel sektör olsun on yıl öncesine kadar şartların çok daha iyi olduğunu ifade eden Çınar, "Önceden insanlar hastalandığında hastaneye gitmeye korkuyordu. Şu anda geldiğimiz nokta hangi hastaneye gitsem işlerimi daha hızlı bitiririm noktasına gelmiştir. Erzurum'da özel hastanelerin olması da ayrı bir kazanım. İş yoğunluğu olan bir insan sabah kalktığında kamu hastanelerine gidip yoğunluktan dolayı zaman kaybı yaşamaktansa şu özel hastaneye gidip kısa sürede işini görüp dönerim diyebilmektedir. Bundan dolayı biz diyanet camiası olarak ilçe müftülerimizle görüşüp Şifa Hastanesi ile sağlık hizmeti alım noktasında bir protokol yapabiliriz" diye konuştu.

Hastane hizmetleri hakkında bilgi veren Başhekim Sabahattin da, Şifa Hastanesi'nin 2005 yılında hizmete girdiğini 110 yatak kapasite ve 350 çalışanıyla bölgenin tek özel hastanesi olduğunu söyledi.

Sağlık alanındaki tüm branşlarda hizmet veren hastanenin özellikle kardiyoloji alanında her türlü açık, kapalı kalp ameliyatlarının yapıldığını, Tüp Bebek ünitesi ile bölgede adından sıkça söz ettirdiğini kaydeden Dalga, "Kamuoyunda Şifa Hastanesi pahalı bir hastane imajı oluşturulmaktadır. Bu kesinlikle doğru değil. Biz öncelikli olarak bölge insanına kaliteli sağlık hizmeti vermeyi hedefliyoruz. Hastanemize gelen her hasta asgari 40 ila 60 TL ödeme yaparak istediği tedaviyi olabiliyor. Yine bazı önemli bölümlerimizden hastadan hiç ücret alınmıyor. Örneğin kalp ameliyatları, açık kapalı fark etmiyor, anjiolar, taşkırma, kapalı menisküs ameliyatları, diyalize giren hastalar, yoğun bakım hizmetleri, kanser hastalarının teşhis ve tedavilerinde ücret alınmıyor, bunları devlet karşılıyor. Temennimiz insanların sağlıklı ve hasta olmaması ama hastalandıkları zamanda bizi tercih etmeleri durumunda onlara en iyi ve en hızlı hizmet vererek hastanemizden memnun bir şekilde ayrılmaları için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığımızı bilmelerini isterim" dedi.
19.02.2014 15:08:12