Şeytanın aklına gelmez!

Şehirlerarası yolculuk etmek isteyenleri uygulama üzerinden birbirleriyle buluşturarak maliyeti azaltmayı sağlayan popüler bir seyahat uygulaması, uyuşturucu kuryeliğinde aracı oldu. Bu yolla aracına aldığı İranlı kadının yanındaki turşu bidonundan uyuştu

Şehirlerarası yolculuk etmek isteyenleri uygulama üzerinden birbirleriyle buluşturarak maliyeti azaltmayı sağlayan popüler bir seyahat uygulaması, uyuşturucu kuryeliğinde aracı oldu. Bu yolla aracına aldığı İranlı kadının yanındaki turşu bidonundan uyuşturucu ele geçirilen Erkan O., 6 aydır cezaevinde tutuklu.

 

Erzurum Aşkale Polis Kontrol Noktasında geçtiğimiz Ocak ayında şüphe üzerine durdurulan bir araçta, turşu bidonunda alüminyum folyoya sarılı 628 gram reçine esrar ve bir çantada çok sayıda uyuşturucu hap ele geçirildi. Araçta bulunan İran uyruklu kadın Mahdieh N.N. ile şoför Erkan O. gözaltına alındı. İkili 6 aydır cezaevinde hakim karşısına çıkmayı bekliyor.

 

 

İlan verdi, cezaevine girdi

 

Ankara'dan araç alım satımı için Doğu illerine gelen Erkan O., popüler seyahat uygulaması  üzerinden bir ilan verdi. İlanına mesaj atan İran uyruklu kadın Mahdieh N.N. ile eşleşen Erkan O., kadını Van'ın Edremit ilçesinden aracına aldı. Tekrar Ankara'ya dönmek üzere yola çıkan ikili, Erzurum Aşkale Polis Kontrol Noktasında Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince durduruldu. Araçta kadına ait eşyalardan çıkan uyuşturucu maddeler sürücü Erkan O.'yu da cezaevine gönderdi.

 

Uyuşturucu kuryeliği yaptırmış

 

İran uyruklu kadın Mahdieh N.N., ifadesinde başka şahısların kendisine uyuşturucu taşıttığını itiraf ederek, “İki yıldır Eskişehir'de yaşıyorum. Yaklaşık 3-4 ay önce Eskişehir'de Hasan A. adında İran uyruklu bir şahısla tanıştım. Bu şahısla ortak olarak bir ev tuttuk, bir hafta sonra da Hasan, Sajad S. adında bir arkadaşını eve getirdi. Üçümüz aynı evde yaşamaya başladık. Birkaç ay sonra ben bu evden ayrılmak istedim ancak Hasan beni döverek buna izin vermedi. Son 1 ay içerisinde bana yaklaşık 20-30 kez küçük paketler vererek bu paketleri bazı şahıslara götürmemi ve bu şahıslardan aldığım paraları kendisine getirmemi istedi. Ben bu paketlerde yasak maddeler olduğunu ama uyuşturucu olup olmadığını bilmiyorum. Hasan'dan korktuğum için de bu paketleri açıp bakmadım. Hasan paketi teslim edeceğim şahıslarla iletişimi benim telefonum üzerinden kuruyordu. Ben paketleri teslim ettiğim şahısların açık kimlik bilgilerini bilmiyorum” dedi.

 

Kendisine uyuşturucu taşıtan şahısların uygulama üzerinden sürücü Erkan O. ile konuştuğunu söyleyen Mahdieh, “Rahim kanseri tedavisi için Sivas’a gidecektim. Olaydan yaklaşık 2-3 gün önce Hasan ile Sajad bu konuda benimle görüştü. Hasan bana İş Bankasına ait kartını kullanmam için vereceğini söyledi. Sajad da ailesinin kendisine turşu ve ceviz göndereceğini, bunların Van’da Khaled isimli bir şahısta olacağını, kendisine götürebileceğimi söyledi. Ben tedavim için Sivas'a gideceğimi söylesem de beni korkutarak ikna ettiler. Daha sonra bu iki şahıs benim telefonuma uygulamayı yüklediler. Hasan bana Van’a kadar otobüs kullanmayacağımı bu şekilde başka şahısların araçları ile gideceğimi söyledi. Daha sonra Hasan benim telefonumdaki uygulamadan Eskişehir'den Ankara'ya giden bir şahıs buldu. Bu şahısla ben Ankara'ya gittim. Daha sonra otobüs ile Kayseri'ye Kayseri'den de Van’a geçtim. Sajad o uygulamadan Erkan O. ile konuşmuş. Erkan O. ile buluşup aracına bindim. Erzurum'a geldiğimizde de paketlerin içerisinde uyuşturucu olduğu söylendi. Ben bu paketteki uyuşturucuların Hasan, Sajad ve Erkan'a ait olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

Uygulama başımı yaktı

 

 Savcılıkta ifadesinde Mahdieh ile uygulama üzerinden tanıştığını anlatan sürücü Erkan O. ise, “Ankara'dan çıkarken uygulama üzerinden yolculuk ilanı verdim. 13 Ocak’ta Mahdieh N.N., bana uygulama üzerinden saat 13:00 sıralarında mesaj attı. Şahıs bana ben de Tatvan'a geleceğim beni Van'dan al dedi. Akabinde ben bu kadını Edremit'te aracıma aldım. Şahsı aracıma alırken kimlik bilgilerini kontrol ettim. Bu şahıs araca binerken yanında iki adet çanta vardı. Çantaların içini kontrol ettiğimde sigara kartonu, turşu, ceviz, bir de zeytine benzer malzemeler vardı. Tatvan ilçesinde bir gece dinlendikten sonra Patnos’ta bir araç takası yaptım. Yol çevirmesinde Erzurum’da kolluk bizi durdurdu. Akabinde olaylar gelişti. Haplar ve reçine esrar bana ait değildir. Bu malzemeler diğer şüpheli kadına aittir. Ben herhangi bir şekilde uyuşturucu madde de kullanmam. Suçlamaları kabul etmiyorum” diye konuştu.

 

Şüphelilerin olay günü alınan idrar raporlarında Mahdıeh N. N.’nin idrarında olanzaphine maddesinin bulunduğu, Erkan Oti'nin idrarında ise herhangi bir uyuşturucu madde bulunmadığı tespit edildi.

 

Uygulamayı kullananlar dikkatli olması lazım

 

Erkan O.’nun avukatı Şeymanur Yılmaz müvekkilinin 6 aydır suçsuz yere cezaevinde bulunduğunu söyleyerek, “Bu uygulama Türkiye'de yolculuk paylaşımı için kullanılan bir uygulama. İnsanlar bunu bazen yolculuk masraflarını bölüşmek için kullanıyorlar. Bazıları da tek başına seyahat etmesin diye yolculukta canları sıkılmasın diye kullanıyor. Benim müvekkilim de araç alım satımı yaptığı için sıklıkla seyahat ediyor ve bu uygulamayı tavsiye üzerine denemek istiyor. Telefonuna indiriyor ve Ankara'dan seyahat ederken bir ilan veriyor. Altı aydır hem kadın hem müvekkilim cezaevinde. Müvekkilim suçsuz yere hala altı aydır içeride. Müvekkilimin hiçbir yerde parmak izi yok, daha önce sicilinde o anda da kanında çıkan, tahlillerinde çıkan hiçbir uyuşturucu madde yok. Ancak sırf o gün yanında olduğu için o turşu bidonu içerisinde çıkan uyuşturucudan sorumlu oluyor. Yer yönünden yetkili mahkeme henüz kesinleşmediği için müvekkilim şu anda belki ilk mahkemede tahliye olacağı yerde hala cezaevinde. Gerek müvekkilim gerek ailesi bu konudan dolayı oldukça mağdur. Suçsuzluğu kanıtlanacak belki ama yetkili mahkeme belirlenmediği için müvekkilin mağduriyeti devam etmekte. Bu uygulamalar sıklıkla kullanılabiliyor.  Müvekkilim sadece turşu bidonu olduğunu zannediyor. Kadın yabancı uyruklu ama müvekkilim kimliğini kontrol ediyor. Kendince tüm önlemleri aldığını zannediyor. Dolayısıyla bu uygulamayı kullananların çok dikkatli olması lazım, bu tip uygulamalarda karşımızdaki insanları tanımadığımız için bir değil iki defa düşünmek lazım”  dedi. Kaynak/Pusula


15.06.2023 10:10:50