Şenkaya'da kitap fuarı düzenlendi

Şenkaya'da bulunan 53 okul öğrenci ve öğretmenlerinin katıldığı fuar, yaklaşık 4000 kişi tarafından ziyaret edildi.

Erzurumajans-Şenkaya'da 22-25/10/2013 tarihleri arasında düzenlenen Kitap fuarı, Vali Yardımcısı Ömer Hilmi YAMLI, Kaymakam Murat ŞENER, Belediye Başkanı Görbil ÖZCAN, Şenkaya Cumhuriyet Savcısı Osman NAS, İl Genel Meclis Üyeleri Cavit AKTAŞ ve Mehmet ADAK, Ak Parti İlçe Başkanı Yavuz BEDİR tarafından açılışı yapıldı. Şenkaya'da bulunan 53 okul öğrenci ve öğretmenlerinin katıldığı fuar, yaklaşık 4000 kişi tarafından ziyaret edildi.

Şenkaya Kaymakamlığı tarafından gerçekleştirilen Proje kapsamında, Şenkaya merkez ve köylerindeki toplam 53 okulda bulunan yaklaşık 4000 öğrenciye 1 ay önceden kumbara dağıtılarak para biriktirmeleri ve biriktirilen bu paralarla kitap satın almaları sağlanmıştır. Ayrıca, Kaymakamlık tarafından her öğrenciye 10 TL. maddi katkı sağlanarak herkesin kitap satın alabilmesi sağlanmıştır. Böylece öğrenciler hem kitap satın alma alışkanlığı kazanma, hem de beğendikleri kitapları satın aldıkları için kitap okuma alışkanlığı kazanma konusunda desteklenmiş olmuşlardır. Ayrıca gün boyu kitaplar üzerine sohbet edilip tartışıldığı için, kitap konusu çerçevesinde bir sosyalleşme sağlanmış ve özellikle normal bir kitap fuarına katılma imkanı olmayan köylerdeki öğrenciler için unutulmaz bir faaliyet gerçekleştirilmiştir.

2
2 yayınevine ait 5200 çeşit toplam 63700 kitabın sergilenmiş olduğu fuara ilgi yoğundu. Ziyaretçiler tarafından 25000 hikaye kitabı, 3500 kültür yayınları olmak üzere toplam 28500 adet kitap satın alınmıştır. Öğrenci, öğretmen ve veliler Kaymakamlığa gelerek Fuar konusundaki memnuniyetlerini dile getirerek teşekkür ettiler. 

26.10.2013 22:15:49