Sekmen: İşe giren diyor ki, 'Ben çalışmadan nasıl maaş alırım'

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Enerji Kentleri Birliği Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısına ev sahipliği yaptı. Açılış konuşması yapan Başkan Mehmet Sekmen, belediye başkanlarını işe personel almamaları konusunda uyardı.

SEKMEN: 100 LİRASININ 13 LİRASI PERSONELE GİDİYOR

 

Palandöken Kayak Merkezi’ndeki bir otelde düzenlenen toplantıda belediyenin ekonomik durumuyla ilgili bilgiler veren Başkan Mehmet Sekmen, Büyükşehir’in bütçesinden yatırıma en çok pay ayıran belediye olduğunu iddia etti.

 

Bu durumun İçişleri Bakanlığı üzerinden gerçekleşen bütçeler üzerinde ifade edildiğini kaydeden Başkan Sekmen, “Personel giderimiz bütçemizin yüzde 13’ü. 2023 yılındaki. Yani 100 liranın 13 lirasını personel gideri olarak ayırıyoruz geri kalan cari ödemeler ama yüzde 70 – 75’ini mutlaka yatırıma dönüştürüyoruz” dedi.

 

BAŞKANLARA “KENDİNİZİ YORMAYIN” TAVSİYESİNDE BULUNDU!

 

Sekmen şöyle devam etti.

 

“Benim burada tüm belediye başkanı arkadaşlarıma yaşamına tavsiyem fazla personel alıp kendinizi yormayın. Personel almakla da kimseyi ben bunu edemezsiniz. Her aldığınız insan bilin ki, bir sonraki seçimde sizlere oy vermeyecek, bizlere oy vermeyecek. Çünkü işe giren diyor ki, ‘ben çalışmadan nasıl maaş alırım’ tabi burada benim mesai arkadaşlarım olabilir alınmasınlar, bu genel bir kanı. Bunu buradan ifade edeyim.”

 

Sekmen’in bu konuşması bir an için şaşkınlık yaratsa da belediye başkanlarından alkış aldı. Haber: Onur SAĞSÖZ / Erzurum AJANS - TIKLA İZLE

 


07.10.2024 20:29:55