Sekmen, Palandöken için Başbakan'a gidiyor

Palandöken ve Konaklı ile ilgili önemli projeler hazırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Başbakan'a brifing sunmaya hazırlanıyor...

Erzurumajans-Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Palandöken ve Konaklı'yla ilgili Özelleştirme İdaresi Daire Başkanı Ayhan Kavaktepe'den brifing aldığını belirterek, "Dağı yakından takip ediyoruz. Bizimde büyükşehir olarak önemli projelerimiz var. Palandöken ve Konaklı'nın işletmesine talibiz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ocak 2014'de Özelliştirme İdaresi'ne devredilen Palandöken ve Konaklı ile ilgili yapılan çalışmaları yakından takip ediyor. Dağda yapılan her çalışmayı atılan her adımı izlediklerini belirten Sekmen, "Palandöken ve Konaklı Özelleştirme İdaresi'ne devredildi. Bu bir süreçtir. Bizde yakından takip ediyoruz. Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak dağın işletmesine talibiz ve bu konuda gerekli alt yapı çalışmalarını ile birlikte çok özel projelerimizi de hazırladık. konuyla ilgili gerekli randevuları aldım. Önümüzdeki hafta içerisinde Başbakan'ımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a kapsamlı bir brifing sunarak, özelleştirme anlamında bize destek olmasını talep edeceğim" dedi.

ÖNEMLİ PROJELERİMİZ VAR


Sekmen en önemli projelerinden biri olan "kış evleri" projesini Palandöken ve Konaklı'ya yapmak istediklerini belirterek, "Erzurum'u dünyada sayılı turizm merkezleri arasına sokacağız. Bunun için kararlıyız. Bu yüzden Büyükşehir olarak işletmeye bizde talibiz. Benim kafa yorduğum 'kış evleri projesi' var. Bu projeyi çok önemsiyorum. Bunun yanı sıra Kent merkezinden Palandöken'e  gondol ve teleferiklerle bağlantı kuracağız. Bu sadece dağla sınırlı kalmayacak. Tabyalara da projenin içerisine entegre edilecek" diye konuştu.

KILIÇ: BELEDİYEMİZİN SAHİPLENMESİ VE TEK YETKİLİ OLMASI DAHA UYGUN

A
K Parti İl Başkanı Murat Kılıç ise Özelleştirmeyle ilgili sürecin devam ettiğini belirterek, "Konuyu takip ediyoruz. Özelleştirmenin nasıl bir adım atacağını bekleyip göreceğiz. Benim şahsi fikrim, dağı belediyenin sahiplenmesi ve tek yetkili olması. Hem ben, hem de milletvekillerimiz konuyu yakından takip ediyoruz" diye konuştu.

(Kaynak:Palandöken)

15.04.2014 01:12:28