Sayıştay, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin 'usulsüz ikramları'nı belirledi!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin meclis üyeleri ve misafirlerinin her ay yaptığı yeme, içme, konaklama ve uçak bileti ödemeleri Sayıştay raporlarına yansıdı.

Sayıştay denetçilerinin Büyükşehir Belediyesi ile ilgili raporunda belediyede çalışan personelin usule uygun olmayan şekilde görevlendirildiği, akaryakıt alımlarında sözleşmelere aykırılık yapıldığı, meclis üyelerinin yeme, içme masraflarının ödendiği gibi tespitler yer aldı.

 

İŞADAMLARINA VE GAZETECİLERE UÇAK BİLETİ!

 

Raporda, 2021 yılında 30 ile 987 kişi arasında değişen sayıda yemek, konaklama ve uçak bileti harcaması yapıldığı tespit edildi. Her ay 16 ile 177 kişi arasında meclis üyesi ve misafiri için konaklama, 114 ile 317 kişi arasında değişen sayıda ise yemek bedeli ödendiği ortaya çıktı. Ayrıca çeşitli tarihlerde iş adamlarına ve basın mensuplarına konaklama, uçak bileti ve yemek hizmeti verildiği rapora yansıdı.

 

SÖZLEŞMELİ PERSONELLER YÖNETİCİ OLDU

 

Dört sözleşmeli personelin memuriyet şartı gerektiren müdürlüklerde görevlendirildiğini tespit eden denetçiler, "Sözleşmeli olarak istihdam edilen bazı personel, belediye şirketlerinde müdür veya yönetim kurulu üyesi olarak görevlendirilmiştir. Yapılan tespite göre beş personelin dördünün müdürlük kadrolarına vekâlet ettirildiği ve belediye iştiraklerinde de yönetim kurulu üyesi olarak; birinin ise şirket müdürü olarak görevlendirildiği görülmüştür” değerlendirmesi yapıldı.

 

GAZETECİ ONUR SAĞSÖZ KÖŞESİNE TAŞIDI

 

Sayıştay raporlarının içeriklerini bir kez daha kaleme alan gazeteci Onur Sağsöz, son yazısında “Afiyet olsun beyler! Kesene bereket Büyükşehir!” başlığıyla raporun detaylarına yer verdi. Yazının tamamı için linke tıklayın! 

 

 

 


25.11.2022 12:16:00