Sakatlara bakışımız sakat olmasın!..

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, sakatlar haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı. Sakatların bu toplumun bir parçası olduğunu hatırlatan Korkut, Sakatlarla ilgili

Erzurum Ajans-Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, sakatlar haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı. Sakatların bu toplumun bir parçası olduğunu hatırlatan Korkut, “Sakatlarla ilgili toplumsal duyarlılık, onları anlamaya çalışmak ve yaşamlarını daha kolay yürütebilmelerine destek olmak toplumsal ve kamu görevimizdir” dedi.
Ali Korkut, her yıl 10 ile 16 Mayıs günleri arasının Sakatlar Haftası olduğunu hatırlatarak, toplumsal sorumlulukların, sakatlara karşı tavır ve tutumun bu hafta daha çok irdelendiğini söyledi. Sakatlar haftasının aynı zamanda topluma bu gerçeği insani ve bilimsel yönleriyle anlatılmasına fırsat verdiğini anımsatan Korkut, “Bu hafta boyunca sakatların sorunları tartışılıyor. Sakatlığa sebep olan etkenler açıklanıyor ve bu sebeplerin ortadan kalkması için çareler araştırılıyor. Bu haftanın etkinliklerinin daha görsel düzenlenmesi, her vatandaşın kişisel sorumluğunu yüklenmesi açısından önemli. Sakatların eğitilebilmeleri ve iş sahibi olabilmeleri için toplumsal bir görevimiz olduğunu düşünüyor ve bu sorumluluğumuzu yeterli ölçüde gösteremediğimize inanıyorum. Ancak bu insanlar bizim parçamız, bir yakınımız, akrabamız. Belediye başkanı olarak da bu insanların gündelik yaşamlarını kolaylaştırma anlamında daha büyük sorumluluğa sahip olduğumun da farkındayım” şeklinde konuştu.
Korkut, hafta boyunca görmeyenler, işitme ve konuşma engelliler, ortopedik özürlüler, zeka ve ruhsal özürlüler, güçsüz yaşlılar ve korunmaya muhtaç çocukların sorunlarının konuşulduğunu belirtti. Korkut, “Uzmanlar akraba evliliği, gebelik öncesi tedbirsizlikler, aşıların zamanında yapılmaması ve kazaların sakatlığın en önemli sebepleri olduğunu ifade ediyorlar. Sakatlara acıyarak ya da onlara bakıp duygulanarak sorunlarını çözemeyeceğimiz uzmanların uyarısıdır. Onlara bakışımızı belirlerken, bir gün bizim de sakat kalabileceğimizi aklımızdan çıkarmamalıyız. İnsanlarımıza kazasız ve sağlıklı günler, mutlu ömür diliyorum” dedi.


11.05.2010 15:23:00