Saçlarımı kestireceğim!..

Erzurum'un Pasinler İlçesin'de tecavüz etmek için saldıranın eşgaline benzediği için fotoğrafından teşhis edilerek yakalandığı İzmir'den Erzurum'a getirilen 19 yaşındaki M. A. Y. 'yi gören öğretmen 23 yaşındaki A. K. "O değil" dedi.

Erzurum Ajans-Erzurum'un Pasinler İlçesin'de tecavüz etmek için saldıranın eşgaline benzediği için fotoğrafından teşhis edilerek yakalandığı İzmir'den Erzurum'a getirilen 19 yaşındaki M. A. Y. 'yi gören öğretmen 23 yaşındaki A. K. "O değil" dedi. Sorgu ardından serbest bırakılan M. A. Y. , "uzun saç kurbanı" olduğunu söyledi.

Pasinler İlçesi'nde 6 Nisan günü meydana gelen olayda Milli Egemenlik İlköğretim Okulu'nda görev yapan Türkçe öğretmeni A. K. , okuldan evine giderken kimliği belirlenemeyen saldırgan tarafından başına taş vurulmuş ve bıçaklanmıştı. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi'nde beyin ameliyatı olan A. K. geçen 14 Nisan günü taburcu edildi. Saldırganı yakalamak için Emniyet Müdürlüğü tarafından oluşturulan özel ekip, öğretmen A. K. 'nin eşgalini verdiği saldırganı bulabilmek için 17-25 yaşındaki çok sayıda kişiyi taramadan geçirdi. Araştırma sonunda öğretmenin verdiği eşgale fotoğrafıyla benzeyen ve İzmir'de oturan Pasinler nüfusuna kayıtlı M. A. Y. , İzmir ve Erzurum polisinin ortak çalışması sonucu yakalandı.

Dün saat 20. 10'da Ankara uçağıyla Erzurum'a getirilen M. A. y. 'nin ifadesini Pasinler'den gelen Cumhuriyet Savcısı aldı. Yüzleştirme için birkaç kişi arasında gösterilen M. A. Y. 'yi gören öğretmen A. K. , "Benzerlik var ama o değil" dedi. Avukatı Sedat Özaras'ın da hazır bulunduğu Emniyet'te sorgu ve yüzleştirme ardından M. A. Y. , geceyarısı serbest bırakıldı.

M. A. Y. , olayın meydana geldiği 6 Nisan tarihinde İzmir Alsancak'ta arkadaşlarıyla gezdiğini ve bunun kanıtlarını sunduğunu bildirdi. Saldırganın eşgaline benzerliğinin sadece saçları olduğuna dikkat çeken M. A. Y. , ilk fırsatta saçlarını kısa kestireceğini belirtti. Polis tarafından gözaltına alınmasına annesinin çok üzüldüğünü anlatan M. A. Y. , genç öğretmen A. K. 'ye de "Geçmiş olsun" dileğinde bulundu. M. A. Y. , şöyle dedi: "İzmir'den getirilirken korkmadım. Çünkü ben böyle bir suç işlemedim. Yaklaşık 1. 5 yıldan beri Pasinler'e gidip- gelmedim. Emniyet'te öğretmen ile yüzleştirme yaptılar. Saldırganın ben olmadığım tespit edilince sabah gözaltına aldı, gece serbest bıraktılar.

" Polis tarafından müvekkili M. A. Y. 'nin 15 Nisan günü saat 07. 00'de evinden alınarak uçakla Erzurum'a getirildiğini belirten Avukat Sedat Özaras, "Medyaya verilen haberlerde zanlının ele geçirildiği yönünde beyanlar olmuş. Hem mağdurla, hem olay sonrası tanıklarla yüzleştirme sonucunda müvekkilimin olayla alakalı olmadığı ortaya çıktı. Müvekkilim olay tarihinde gün saat yer vererek kimlerle olduğunu ortaya koydu. Olayla herhangi bir ilgisinin olmadığı için salıverildi. Bu olayla ilgili kan ve doku örnekleri var. Müvekkilimden de kan ve doku örnekleri alındı. Bunların sonunda da ilgisi olmadığı daha netleşecek. Bizi üzen 19 yaşındaki genç bir delikanlının böyle bir olayın faili olarak toplumda, bir nevi suçlu olarak gösterilmesidir. İşte sonuç olarak şu an itibariyle olayla doğrudan ilgisi olmadığı delillerle ortaya konuldu. Üzgün ama mutluyuz" diye konuştu.

İzmir'den evinden apar topar alındığı için cebinde parası olmayan M. A. Y. , serbest bırakıldıktan sonra gidecek yeri olmadığı için Avukatı Sedat Özaras tarafından konuk edildi. Geceyi Erzurum'da geçiren M. A. Y. yine Avukat Özaras'ın aldığı biletle bugün uçakla İzmir'e gitti.


16.04.2011 12:45:00