Rektörlük yarışında son viraj!

Atatürk Üniversitesi'nde beklenen Rektör değişimi için son viraja girildi. 70'in üzerinde adayın başvuru yaptığı Rektörlük için YÖK, çalışmasını henüz tamamlamadı.

Adayların kapı kapı gezdiği Ankara kulislerinde her gün bir adayın ismi öne çıkıyor.

 

Ancak YÖK henüz isimleri belirleyip Cumhurbaşkanına sunmadı. İsimlerin önümüzdeki hafta külliyeye gideceği, bu isimlerin ise üç kişiden oluşacağı bildirildi.

 

İki dönem Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü görevini yapan Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın görev süresinin dolmasına günler kayla üniversitede adeta aday enflasyonu yaşandı. 70’e yakın başvurunun yapıldığı Rektörlük için artık son viraja girildi. Yüksek Öğrenim Kurumu, tüm adaylar ile tek tek mülakat yaptı. Bir Rektör yardımcısı, 5 dekan, 9 da kadın adayın yarıştığı süreç hala tamamlanmadı. 

 

YÖK aynı anda görev süresi biten birkaç üniversitenin dosyasını tamamlayıp Cumhurbaşkanına sundu. Ancak Erzurum hala tamamlamadı. Diğer üniversitelerde üç aday ismi Cumhurbaşkanına sunuldu ve atamalar bu isimler arasından yapıldı. 

 

Adaylar Ankara’ya kamp kurdu

 

Ankara kulislerinde her gün bir adayın ismi ön plana çıkarken, adayların YÖK kanadından ziyade siyasette destek arayışları da devam ediyor. Yüksek Öğrenim Kurumunda ise hummalı bir çalışma var. Alınan bilgiye göre Atatürk Üniversitesi dosyasına önümüzdeki hafta son şekli verilecek ve üç isim Cumhurbaşkanına sunulacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın on gün içinde bu üç isimden birinin atamasını yapması bekleniyor. Karar Resmi Gazetede duyurulacak. Kaynak: Pusula

 


26.07.2024 15:10:07