Atatürk Üniversitesi Konukevi 2'de düzenlenen akşam yemeğinde STK temsilcilerini ağırlayan Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, toplantıya yönetim kadrosu ile katıldı. Üniversitelerin eğitim vermenin yanı sıra topluma katkı sağlama görevinin de bulunduğuna işaret eden Prof. Dr. Çomaklı, Atatürk Üniversitesinin de üçüncü nesil üniversite olma yolunda önemli bir aşama kat ettiğini belirtti. Atatürk Üniversitesinin Erzurum'un bir parçası olduğunu vurgulayan Bu toplantılar sayesinde Erzurum'un sorunlarını yakından takip etme fırsatı yakalayacaklarını ve ortak girişimlerle çözüm odaklı çalışacaklarına dikkati çeken Rektör Prof. Dr. Çomaklı, şunları söyledi:
"Yeni üniversite tanımında, 3 Nesil yenilikçi ve girişimci kavramı konuşuluyor. 8 aydan beri her gittiğim her yerde 3. nesil üniversite kavramını anlattım. Atatürk Üniversitesi de kendini bu kavrama yavaş yavaş adapte ediyor. Üniversitemiz tarafından hazırlanan toplantılarda bunu görmemiz mümkün. Atatürk Üniversitesi 23 fakülte, 8 enstitü, 1 konservatuar, 1 yüksekokul, 12 meslek yüksekokulu, 23 araştırma merkezi ve 287 bin öğrencisi ile Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden birisi. Dolayısıyla bizlerin de devletimize ve milletimize bu günlerde çok önemli borcumuzun olduğunun bilincindeyiz. Ülkemizin bu zor günlerden geçtiği dönemlerde bizim daha çok çalışmamız lazım. Üniversite olarak devletimize daha fazla katkı yapmamız gerektiğine inanıyorum. Erzurum'a her yıl, Türkiye'nin dört bir yanından 70 binin üzerinde öğrenci geliyor. Bize emanet edilen bu gençlere sahip çıkmalıyız. Bu milletin geleceğini nasıl kurtarırız ve bu mücadeleden nasıl başarılı çıkarız konularını konuşmak için buradayız. "
ESTP Başkanı Mustafa Güvenli ise sivil toplum kuruluşları olarak Atatürk Üniversitesini çok önemsediklerini belirtti. Atatürk Üniversitesi ile şehrin yakınlaşması için her türlü göreve ve sorumluluğa hazır olduklarını ifade eden Güvenli, şehir-üniversite birlikteliğinin önemini anlattı. Mustafa Güvenli şöyle konuştu:
"Doğudan göçün önlenmesi için verilebilecek en önemli teşvik vergi indirimi olur. Uzun süreli vergi indirimiyle öncelikle göçü durdurmak lazım. Önceden vergiler batıda yüzde 40, doğuda ise yüzde 25'di. Sonra hepsi yüzde 20 seviyesine çekildi. Doğuda bir iyileştirmeye ihtiyaç var. Önce göçün durdurulup akabinde buraya yatırım çekmeye ihtiyacımız var. Doğuya verilebilecek en büyük teşvik, vergi indirimiyle birlikte istihdam desteğidir. Erzurum aslında önemli bir stratejik konuma sahip."
09.11.2016 19:45:29