Pazaryolun'da duygulandıran 18 Mart programı

Pazaryolu 75. Yıl YİBO tarafından Çanakkale Savaşının 97. Yıl dönümü nedeniyle anlamlı bir tiyatro ve şehit yakınlarını duygulandıran sunum yaparak davetlilere duygulu anlar yaşattı.

Erzurum Ajans-Pazaryolu 75. Yıl YİBO tarafından Çanakkale Savaşının 97. Yıl dönümü nedeniyle anlamlı bir tiyatro ve şehit yakınlarını duygulandıran sunum yaparak davetlilere duygulu anlar yaşattı.
Pazaryolu İlçe Kaymakamı Taner Tengir’in destekleriyle hazırlanan bu programda şehit yakınları unutulmadı. Kaymakamlığın makam aracı ile şehit yakınları köylerinden alınarak program için ilçeye getirtildi. Programda her şehit için hazırlanan bölümler sırasında şehit yakınları ve izleyenler gözyaşlarını tutamadı.
Pazaryolu Çiftepınar Köyü Şehidi Jandarma Er İsmail Yazıcı’nın eşi Ayşe Yazıcı, “Eşimin şehit olacağı gün onu rüyamda gördüm. Evimizin çatısı çöktü. Evimizin içi saman yığınları ile dolmuş, birden helvaya dönüşüyor samanlar. İşte ertesi gün eşim şehit oldu. Ve ertesi gün eşimin şehit haberi geldiğin de “ Allah verede yaralı ola dedim. Ancak böyle yazmış Cenabı Mevla” dedi.
Kaymakam Tengir ise konuşmasında “18 Mart ne bir destan ne de bir efsane. O bir gerçek. İsimsiz kahramanların toprağı. Yurdun her köşesinde tek bir amaç uğrunda ölmeye gelenlerin vatanı. Bağımsızlığı atardamarı sayanların, eşitliğe adalete aşıkların cenneti. Cumhuriyetimizin altın anahtarı Çanakkale Çanakkale’m” diye konuştu.
Belediye Başkanı Recep Kaplan ise konuşmasında “Bir dönüm noktasıydı Çanakkale. Avrupalıların deyimiyle “Hasta adam” olan devletimizin son fişini çekip canını almaya gelenlere geçit vermedik. Bir serum yani bir can olduk milletimize. Bu nedenlerle Çanakkaleyi gelecek nesillere çok iyi anlatmalıyız. Her geçen yıl 18 Mart ta, Çanakkale’yi 1915’e daha da yakın kutlamalıyız” dedi.
Programdan sonra Kaymakam Taner Tengir, şehit yakınlarını evine davet ederek onlara yemek verdi ve bir süre sohbet ettiler. Kaymakam daha sonra şehit yakınlarının köylerine giderek şehit yakınlarının evlerine misafir oldu.
Okul Aile Birliği Başkanı Saffet Kocabeyoğlu da Şehitler haftası nedeniyle Pazaryolu 75. Yıl YİBO öğrencilerine koç hediye ederek, bu koç öğlen yemeğinde öğrencilere yemek ikramı olarak verildi. 

19.03.2012 17:15:54