Pasinler'de çiftçiye destekleme semineri!..

Erzurumun Pasinler ilçesinde çiftçilere yönelik destekleme semineri düzenlendi.

Erzurum Ajans-Erzurum’un Pasinler ilçesinde çiftçilere yönelik destekleme semineri düzenlendi.
Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü çok amaçlı salonunda düzenlenen seminerde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından Pasinlerli çiftçiler desteklemeler hakkında bilgilendirildi.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Erzurum İl Koordinatörlüğü kıdemli başvuru uzamanı Samet Dalmış tarafından ilçe Halk Eğitim Merkezi çok amaçlı salonunda sinevizyon eşliğinde Tarım ve Hayvancılık alanlarında Pasinlerli çiftçilere hibe desteklemeleri hakkında bilgi verildi.
Dalmış, hibe programında olan alanları şöyle sıraladı. “Süt ve Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlaması, Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi, Üretici Gruplarının Kurulması, Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım, Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi, Kültür Balıkçılığının Geliştirilmesi”
Dalmış, verilen desteklerin en az yüzde 50 ile yüzde 65 arasında hibe verildiğini kaydetti.
Programa katılan İlçe Kaymakamı Zekai Erdem, bu tür hibe desteklerinden Pasinlerli çiftçilerinde yararlanmasını istediklerini belirterek, bu tür desteklemelerle ilçede tarım ve hayvancılığın geliştirilmesinde büyük önem arz edeceğini bildirdi. Erdem, ilçede kurulan proje ekibinden Pasinlerli çiftçilerinde faydalanabileceğini dile getirdi.
İlçe Tarım Müdürü Dilek Kara ise Pasinler’in gerek tarım alanında, gerekse de hayvancılıkta olsun önemli bir yere sahip olduğunu, böyle hibe desteklemelerinden Pasinlerli çiftçilerimizin de faydalanması gerektiğini belirtti. Pasinler Ovasının her geçen gün tarım ve hayvancılıkta ilerlemesi için projeler yaparak desteklemelere başvurmalarını isteyen Kara, İlçe Tarım Müdürlüğü olarak her zaman Pasinlerli çiftçilere destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.


06.07.2010 14:08:00