Palandöken'de Kayak Coşkusu Sürüyor!..

İlkbahar mevsimine girilmesine rağmen rağmen Palandöken'de kayak sezonu devam ediyor. Kar kalınlığının 125 santimetreyi bulduğu bulunduğu pistlerde Nisan ayının sonuna kadar kayak yapılabileceğini belirten turizmciler, kayağa doymayan yada bu sezon kayma

Erzurum Ajans-İlkbahar mevsimine girilmesine rağmen rağmen Palandöken’de kayak sezonu devam ediyor. Kar kalınlığının 125 santimetreyi bulduğu bulunduğu pistlerde Nisan ayının sonuna kadar kayak yapılabileceğini belirten turizmciler, kayağa doymayan yada bu sezon kayma imkanı bulamayanları Palandöken’e beklediklerini söylediler.
Kış turizmin gözde kayak merkezlerinden biri olan Palandöken, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları’na ev sahipliği yapmaya hak kazanmasıyla dünya çapında adını duyurdu.
Ekonomik krize rağmen iyi bir kayak sezonu geçirdiklerini belirten Palan Oteli Genel Müdürü Leyla Mutlutürk, “2011 Kış Oyunları nedeniyle pistlerin iyileştirilmesi nedeniyle verimli bir kayak sezonu geçirdik. Baharın gelmesine rağmen kayak sezonu tüm güzelliği ile devam ediyor. Pistlerdeki kar Mayıs ayının sonuna kadar kayak yapılabileceğinin işaretini veriyor. Şu anda Palandöken’de çeşitli kayak yarışmaları yapılıyor. Bu yıl bizleri sevindiren ayrı bir nokta ise Rus, Ukrayna ve İran’dan sonra Azerbaycan’daki kayak severler de Palandöken’i tercih etmeye başladı. Kayağa doymayan yada bu kış sezonunda tatil yapamayanları Palandöken’e bekliyoruz” diye konuştu.


04.04.2010 13:52:00