Palandöken'de ağaç seferberliği!..

Palandöken Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü sorumluluk alanın da olan 62 park ve bahçeye dört mevsim yaprağını dökmeyen ve sürekli yeşil görünümlü olan sarı çam, mavi ladin, batı ladin ve huş cinsi fidan dikimine start verdi.

Erzurum Ajans-Palandöken Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü sorumluluk alanın da olan 62 park ve bahçeye dört mevsim yaprağını dökmeyen ve sürekli yeşil görünümlü olan sarı çam, mavi ladin, batı ladin ve huş cinsi fidan dikimine start verdi.

Palandöken Belediyesi ile Türkiye İzcilik Federasyonu Erzurum İl Temsilciliğiyle birlikte Yıldızkent Hüseyin Avni Ulaş Mahallesin de bulunan Manolya Parkına çeşitli türden fidan dikimi gerçekleştirdi.

Palandöken İlçesin de yapılan fidan dikim törenine Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Türkiye İzcilik Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Özcan Işık,H.Avni Ulaş Mahalle Muhtarı Mücahit Uçar, Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Bülent Engin, İzciler,mahalle sakinleri ve davetliler katıldı.

“TEMİZ BİR ÇEVREDE YAŞAMAK HERKESİN HAKKI”

Düzenlenen fidan dikim törenin de sonbahar ayı fidan dikimi ile ilgili bir açıklama yapan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar,”Belediye olarak asfalt ve altyapı hizmetleri kadar yeşil alan çalışmalarına da önem veriyoruz. Hedefimiz Palandökenin görünümüyle ve havası ile daha da yaşanabilir bir ilçe haline getirmek. Güzel ve temiz bir çevrede yaşamak her insanımızın hakkıdır. Biz ilçemizin değişik yerlerinde parklar, yeşil alanlar ve yürüyüş yolları oluşturarak insanımızın ihtiyacını en üst düzeyde gidermeye çalışıyoruz. Bunun için ilk etapta Çevre ve Orman İl Müdürlüğün den alınan 4–6–8 ve 9 yaşında 1–2 ve 3 metre boyunda 2 bin 350 adet sarıçam, mavi ladin, batı ladin ve huş cinsi fidanlar Çevre ve Orman İl Müdürü ve Türkiye İzcilik Federasyonu Erzurum İl Temsilciliğiyle birlikte toprakla buluşturuyoruz. Bu ekimini yaptığımız fidanlar sonbahar ayı fidanlarıydı. İlkbahar ayı ile birlikte ikinci etapta yaklaşık 10 bin fidanı daha toprakla buluşturmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Ayrıca yapılan açıklama da Palandöken Belediyesine dilekçe vererek daha önceleri vatandaşın talepleri doğrultusun da bahçesin de polen yayan kavak ağaçlarını kesimi sonrasın da bu kavak ağaçlarının yerin den daha güzel görünümlü yapraklı ağaç dikimi de yapılacağını da bildirildi.

MEHMET AKİF ERSOY PARKININ BİZİMLE İLGİSİ YOK

Başkan Bulutlar, basın mensuplarının Mehmet Akif Ersoy parkında ağaçların kesildiği ve parkın tahrip edildiği yönünde basın mensuplarının sorduğu bir soruya ise, “Mehmet Akif Ersoy parkı Büyükşehir Belediyesi’ne ait bizimle hiçbir ilgisi yoktur.. Fakat son zamanlarda yoğun şikayetler üzerine biz şu an orayı durdurduk. Büyükşehir Belediyesi’nden oranın nasıl ve ne şekilde verildiğini nasıl kullanılacağına dair belgeler istedik. O belgeler geldikten sonra değerlendirme yapacağız. Dolayısıyla orası bize ait değil. Yanlış anlaşılma var. Palandöken sınırları içerisinde olan yerlerin hepsi Palandöken Belediyesine ait denilmez. Konunun bizimle hiçbir bağı yoktur” diye cevap verdi.


07.11.2010 00:45:00