Palandöken Belediyesi'nden tarihi karar

Erzurum’un Palandöken ilçesinde Belediye Meclisi’nce alınan karar doğrultusunda yeni yapılacak olan tüm binalara otopark ve sığınak zorunluluğu getirildi.

Erzurumajans-Erzurum’un Palandöken ilçesinde Belediye Meclisi’nce alınan karar doğrultusunda yeni yapılacak olan tüm binalara otopark ve sığınak zorunluluğu getirildi.
Konuyla ilgili bugün bir basın toplantısı düzenleyen Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, 2013 tarihi itibariyle yeni yapılacak inşaatlara otopark ve sığınak şartı getirildiğini, şartnameye uymayanlara ruhsat ve tapu verilmeyeceğini kaydetti.

Palandöken ilçesinin eski adıyla Yenişehir’in 1983 yılında kurulduğunu ve bugüne kadar otopark zorunluluğu olmadığı için çoğu apartmanın zemin katlarının bodrum kat olarak yapıldığını ifade eden Başkan Bulutlar, “Buna ben karşıyım. Otopark ve sığınak olması gereken. Yeni kararda artık otopark ve sığınak şartı var. Otopark olmadığı için çoğu vatandaş araçlarını kaldırım kenarlarına park ediyordu. Bu da karla mücadelede bizi bir hayli zora sokuyordu. “ dedi.

Başkan Bulutlar, göreve geldikten sonra ilçede ne kadar inşaat varsa hepsinin resimlerini çektiğini belirterek, “İlçede resimler çektim, tutanakları tuttum. Güncelleşmesi lazımdı. Bugüne denk geldi. Hala bugün 20 yıldır oturulan binalarda iskan almayanlar var. Bunları çözelim dedik. Büyük ölçüde de çözmenin gayreti içinde olduk. Zamanı geldi şu kararı almamız gerekiyordu. 2013 yılında bu kararı aldık. Şu çok önemli. Kayak yolunda her yıl binaların önüne çekilin araçların üzerine çatılardan düşen buzlar zarar veriyordu. İnsanlar bile rahat şekilde kaldırımda yürüyemeyecek durumda. Geçte olsa aldığımız karar hayırlı bir karardır. Otoparkı olmayan binaların inşaatına devam kararı vermeyeceğiz. “ diye konuştu. 

29.01.2013 12:45:13