Özel İdare binalarının fiyatları da belirlendi

Şehir Merkezi’ndeki Özel İdareye ait taşınmazların satış bedelleri de belirlendi. İl Genel Meclisi’nin Mart ayında aldığı karar gereği Ekspertiz Şirketine yaptırılan bedel tespitleri kafaları karıştırdı.

Erzurum Ajans-Orhan Bozkurt'un haberi-Erzurum İl Özel İdaresi’ne ait taşınmazların satışı ile ilgili bedel tespitleri de tamamlandı. Kuruma ait şehir merkezindeki lojmanlar, hizmet binası ve iş merkezlerini  için belirlenen fiyatlar çok farklı bir ‘Ali Cengiz Oyunu’nu da gözler önüne seriyor.

Ekspertiz Şirketine yaptırılan fiyatlandırmaya göre Cumhuriyet Caddesi Lala Paşa Cami’nin karşısındaki 1.567 metre kare zemin yüz ölçümü olan, bodrum dahil 8 katlı  64 iş yerinin bulunduğu bina 8 milyon 730 bin TL değerinde.

Dumlu AVM ile Dadaş Sineması’nın ve 25 işyerinin bulunduğu yine 1.567 metre kare yüzölçümü olan site için belirlenen değer ise 22 milyon TL.  Buranın ‘Özel Proje Alanı’  olmaktan çıkarılarak ticarete alanına dönüştürülmesi halinde ise bedelinin 25 milyon TL olacağı belirtildi.

İl Genel Meclisinin Mayıs ayı toplantısında gündemine alacağı satış süreci ile ilgili karar kamuoyunda değişik iddiaları da gündeme getirmeye başladı. Şimdi, herkes aynı güzergâh ve semtte, aynı yüz ölçüme sahip iki alanın fiyatlandırılmasında ortaya çıkan bu çarpıcı farkı konuşuyor.

Konunun uzmanlarından edindiğimiz bilgilere göre, kentin en gözde bu iki alanı için talip olanlar çok farklı bir yöntem peşindeler.  Amaç; Site Dadaş ve Dunlu AVM’nin bulunduğu alanın fiyatını yüksek tutarak ilk etapta satışını engellemek, daha sonrada Özel İdare Ticaret Sitesi’nin satış bedelini emsal göstererek burayı belirli bir guruba tahsis etmek. (Palandöken)

24.04.2012 14:30:29