Ordu millet halayı!..

Aziziye ilçesine bağlı Toprakkale Nahiyesi'nde düzenlenen 2. Aziziye Ovacık Şenlikleri'nde objektiflere renkli görüntüler yansıdı.

Erzurum Ajans-Aziziye ilçesine bağlı Toprakkale Nahiyesi’nde düzenlenen 2. Aziziye Ovacık Şenlikleri’nde objektiflere renkli görüntüler yansıdı. Şenliklerde Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz ve İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Bülent Aşır, asker ve vatandaşlarla birlikte halay çektiler.

Devlet-millet kaynaşmasının sergilendiği festivalde, ortaya çıkan güzel görüntüler takdir topladı. Kaymakam Turgay Ünsal da vatandaşlarla birlikte halayı dikkatle izledi.

Halayın başına geçerek, mendil sallayan Samsunlu Komutan Bülent Aşır, halk oyunlarına özel bir sempati duyduğunu ve tüm yörelere ait halk oyunlarını oynayabileceğini iddia etti. Erzurum baş barını oynama konusunda festivaldeki bir vatandaşla iddiaya girerek oynadığını bildiren Aşır, “Samsunluyum, fakat Erzurum’a özel bir ilgi ve hayranlık duyuyorum. Bu şehirde olmaktan ve bu ülkeye hizmet etmekten mutluyum, gururluyum” dedi.

Başkan Fatih Cengiz ile İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Bülent Aşır’ın içinde yer aldığı ve asker ile halktan oluşan ekip, vatandaşların alkışları arasında halay çektiler.


05.07.2011 14:02:00