Oltu'da öğrenciler yarıştı!..

Otu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce İstiklal Marşı&nı güzel okuma yarışması düzenlendi. Yarışmaya Oltu ilçe merkezinde faaliyet gösteren 10 lise katıldı.

Erzurum Ajans-Otu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışması düzenlendi. Yarışmaya Oltu ilçe merkezinde faaliyet gösteren 10 lise katıldı.

Okullarındaki ön elemeyi geçerek okul birincisi olan öğrenciler bugün oluşturulan jüri karşısında okullarını en güzel temsil etmek için ter döktüler. Oltu ilköğretim okulu salonunda düzenlenen yarışmaya her liseden 10 öğrenci salona seyirci olarak geldi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Arslan’ın da izlediği program saygı duruşu ve istiklal Marşını okunmasıyla başladı. Yarışmaya katılan öğrencilere puanlarını edebiyat öğretmenleri tarafından verildi. Jüride 8 edebiyat öğretmeni yer aldı.

DEMİR DUYGULANDIRDI

Milli Marşımızı bir birinden güzel okuyan öğrenciler salonu dolduran misafirlere duygulu anlar yaşattılar. İstiklal Marşını okuyan öğrencilerin puanlamasında zorluk çeken jüri Oltu Anadolu lisesi Öğrencisi Mücahit Demir’i 75 puanla birici olarak seçerken, Oltu Anadolu öğretmen lisesi öğrencisi Handan Lal 69 puanla ikinci, Oltu lisesi öğrencisi Sema Gör ise üçüncü olarak seçildi. Erzurum’da yapılacak olan yarışmada Mücahit Demir Oltu’yu temsil edecek.

Dereceye giren öğrenciler ödüllerini 12 Mart İstiklal Marşının kabul yıldönümünde düzenlenecek törenle alacaklar. Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aslan, yarışma sonrası yaptığı konuşmada, “İstiklal Marşımızı okuma gibi cesareti kendilerinde bulan bu öğrencilerimizi canı gönülden tebrik ediyor başarılarının devamını bekliyorum. 20 asrın çeyreğinde Türk milleti olarak tarihimizin en karanlık dönemini seyretme mecburiyetinde kalmışız bu zumlun karşısında prangalarını kıran zincirlerini bir taraf edebilen bir millet olarak cephedeki savaşımızın önemi yanında cephe gerisindeki komutanında önemi olduğu bir gerçektir. İşte Akif cephe gerisindeki en büyük komutanlardan biridir. Bu itibarla onun korkma ifadesi millete cesaret vermiş o cesaret bayrağımızın dalgalanmasına istiklalimizin yeniden tesisine sebep olan büyük bir ses olmuştur” dedi.


10.12.2010 15:18:00