Oltu'da Nevruz coşkusu

21 Mart Baharın Gelişini simgeleyen Nevruz Kutlamaları çerçevesinde Yusuf Ziyabey Lisesi tarafından okul bahçesinde bir etkinlik düzenlendi.

Erzurum Ajans-21 Mart Baharın Gelişini simgeleyen Nevruz Kutlamaları çerçevesinde Yusuf Ziyabey Lisesi tarafından okul bahçesinde bir etkinlik düzenlendi.
Etkinlikte öğrencilerin coşkusuna okul öğretmenleri de eşlik edince ortaya oldukça güzel görüntüler çıktı.
Nevruz programın öncesi bir konuşma yapan Okul Müdürü Kahap Erdoğan, 21 Mart’ın tüm Türk Dünyasında sevginin, kardeşliğin perçinlendiği bir bayram olarak kutlandığını hatırlatarak, “Baharın gelişini simgeleyen bu etkinliğin amacına uygun bir şekilde kutlanması gerektiğini, öğrencilerimizde bu bilincin oluşmasını sağlamak istedik.” dedi.
Erdoğan’ın konuşmasının ardından öğrenciler adına konuşan Sümeyya Bektaş ise kutlanan Nevruz’un okulu bir şenlik havasına dönüştürdüğünü söyledi.
Daha sonra başlayan kutlamalarda oldukça güzel görüntüler ortaya çıktı. Öğrencilerin coşku ve heyecanına okul öğretmenleri ve idarecileri de eşlik etti.
Öğrenciler, ateşten atlama, halat çekme, yumurta taşıma, yoğurt yeme, çuval yarışı, elma yeme, iğneye iplik geçirme gibi birçok yarışmaya imza atarken hep birlikte günün keyfini çıkardı. 

22.03.2012 10:15:58