Oltu'da eğitime Mehmetçik desteği!..

Oltu Mehmetçik Dershanesi’nde özel dershane ve kurslardan yararlanamayan öğrencilere kurs veriliyor.

Erzurum Ajans-Oltu İlçesi’nde açılan Mehmetçik Dershanesi’nde Toplumsal Gelişime Destek Faaliyetleri kapsamında Garnizon Komutanlığı sorumluluğunda, Oltu Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak, özellikle maddi imkansızlıklar nedeniyle özel dershane ve kurslardan yararlanamayan öğrencilere kurs veriliyor.

2009-2010 Eğitim ve Öğretim yılında üniversite ve seviye belirleme sınavlarına hazırlanan toplam 219 öğrenciye kurs verilen Mehmetçik Dershanesinde, öğrencilerden 115’i ilköğretim, 104’ü ise lise öğrencisi ve lise mezunlarından oluşuyor. Mehmetçik Dershanesi’nde 6 Asteğmen ile 7 Kısa dönem erbaş olmak üzere toplam 13 öğretmen görev yapıyor.

Mehmetçik Dershanesi 24 Ekim 2009 tarihinde açılarak, kurs ve etüt şeklinde işletilirken, kursların genel olarak hafta sonları, etütlerin ise hafta içinde verildiği belirtildi. Öğrencilere kitap ve yaprak testler ücretsiz olarak verilirken, her ay ise bir deneme sınavı yapılmakta olduğu ve Mehmetçik Dershanesinin hedefinin ise kursa katılan tüm öğrencilerin girecekleri sınavlardan başarılı olmalarını sağlamak olduğu açıklandı.


04.01.2010 12:14:00