Okullu Afganlara ayakkabı yardımı!..

Erzurum'da okula giden Afganlı çocuklara ayakkabı yardımı yapıldı. Okulların açılması ile birlikte herkes gibi Afganlı çocuklar da okullarının yolunu tuttu.

Erzurum Ajans-Erzurum’da okula giden Afganlı çocuklara ayakkabı yardımı yapıldı. Okulların açılması ile birlikte herkes gibi Afganlı çocuklar da okullarının yolunu tuttu. Afganlı çocukları unutmayan hayırsever kuruluşlar da çocuklara ayakkabı yardımında bulundu.

Ülkelerinde ki iç karışıklıklar sebebi ile kaçarak Türkiye’ye sığınan Afganlı 268 aile Erzurum’un çeşitli semtlerinde barınıyor. Her bir Afgan ailenin çocuğu semtlerinde bulunan okullarda eğitim hayatını sürdürürken sığınmacı ailelerin çocukları da unutulmadı. Okul yolunda yıpranan ayakkabıları hayırsever kuruluşlar tarafından yenilendi.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Büro Amirliğinde kayıtlı 71 çocuk yeni ayakkabı sahibi oldu. Okula giden çocukların İsimi okunarak dağıtılan ayakkabılar Afganlı çocukları mutlu etti. Ayakkabı yardımından faydalanan Afgan aileler, “Bizim çocuklarımızı kendi çocukları gibi gören Erzurumlulara minnettarız” diyerek yapılan yardımlarla yaşayabildiklerini ifade ettiler.

Aldıkları ayakkabılar ile mutluluk yaşayan Afgan öğrenciler ise Erzurum’a alıştıklarını ve Erzurum insanı çok sevdiklerini söyleyerek ayakkabı dağıtan polis amcalarına yapılan yardımların karşılığı olarak derslerine daha fazla çalışarak okullarında başarılı olma sözü verdi.


05.10.2011 10:34:00