Öğrencilerle polis arasında arbede!..

2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Olimpiyatları'na katılmak üzere gittikleri Erzurum'da, polis tarafından şehir merkezine alınmadıklarını öne süren bir grup üniversite öğrencisi, İstanbul'da izinsiz gösteri yapınca polis müdahalesiyle karşılaştı.

Erzurum Ajans-2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Olimpiyatları'na katılmak üzere gittikleri Erzurum'da, polis tarafından şehir merkezine alınmadıklarını öne süren bir grup üniversite öğrencisi, İstanbul'da izinsiz gösteri yapınca polis müdahalesiyle karşılaştı. Barbaros Bulvarı'nı trafiğe kapatmak isteyen öğrenciler, barikat kuran polise sopalarla saldırınca güvenlik güçleri tazyikli su ve biber gazı kullanmak zorunda kaldı. Polise yumurta atan öğrencilerin müdahaleye hazırlıklı oldukları ve deniz gözlüğütaktığı gözlendi.

Öğrenci Kolektifleri adı altında yaklaşık 50 kişi, Barbaros Bulvarı üzerinde eylem yaptı. 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Olimpiyatları'na katılmak üzere gittikleri Erzurum'da, polis tarafından şehir merkezine alınmadıklarını öne süren öğrenciler, Barbaros Bulvarı'nı trafiğe kapatmak isteyince ortalık karıştı. Polis, grubu engellemek için barikat kurdu. Barikatı aşmak isteyen öğrenciler, güvenlik güçlerine yanlarındaki bayrakların sopalarıyla saldırdı. Sopalı saldırı üzerine polis, gruba önce tazyikli

su ardından biber gazı sıktı. Müdahaleye hazırlıklı oldukları görülen öğrencilerin gazdan etkilenmemek için gözlerine taktıkları deniz gözlükleri dikkat çekti.

Müdahale ile birlikte Barbaros Bulvarı'nda arbede yaşandı. Öğrenciler, müdahale sırasında polise yumurta atarak karşılık verdi. Polis, kaçışan öğrencileri bir süre kovaladı. Aralarında bayanların da bulunduğu 18 kişi polis tarafından yaka paça gözaltına alındı. Gözaltına alınan öğrenciler polis aracına bindirildi.

Öte yandan, olay yerinde bulunan bazı yaşlı kadınlar, polisin müdahalesinin sert olduğunu belirterek, güvenlik güçlerine tepki gösterdi. Bir bayan, "Yazık, 20 öğrenciye 500 polis geliyor. Böyle yapılmaz" dedi. Bir başka bayan, "Jaguarları olsa öğrencileri köşke alırlardı, bunların jaguarları yok. O yüzden böyle yapıyorlar" diye konuştu. O sırada bayanın tepkisini fark eden bir polis memuru ise, "Artık köşke mi gider nereye gider bilmiyorum" karşılığını verdi.


27.01.2011 12:59:00