Öğrenciler esnafın yüzünü güldürdü!..

Erzurum Atatürk Üniversitesine bu sene kayıt yaptırmak için gelen çok sayıda üniversite öğrencisi ve aileleri şehre hareketlilik katarken esnafın yüzünü de güldürdü.

Erzurum Ajans-Erzurum Atatürk Üniversitesine bu sene kayıt yaptırmak için gelen çok sayıda üniversite öğrencisi ve aileleri şehre hareketlilik katarken esnafın yüzünü de güldürdü.

Dün başlayan öğrenci kayıtlarıyla birlikte Erzurum’da insan yoğunluğu yaşanmaya başlandı. Cumhuriyet caddesi ve tarihi eserlerin bulunduğu mekanlar Atatürk Üniversitesini bu sene kazanan öğrenci ve ailelerinin akınına uğradı. Türkiye’nin değişik illerinden Erzurum’a gelen çok sayıda öğrenci, kayıt işlemlerinin ardından şehri tanımak için gezintide bulundu.

Alış veriş yapmayı da ihmal etmeyen öğrenciler okulların tatil olmasından sonra kesat giden esnafın işlerini yoğunlaştırdı.

Öğrencilerin Erzurum’un velinimeti olduğunu ifade eden Cumhuriyet caddesi esnaflarından Ali Duman, “Malum Erzurum öğrenci ve memur kenti. Erzurum’un yerlisi özellikle yaz aylarında ihtiyacı dışında alış veriş yapmıyor. Atatürk Üniversitesinin yaz tatile girmesiyle adeta sinek avlıyoruz. Öğrenciler bu şehre renk katıyor. Üniversite kayıtlarının dün başlamasıyla birlikte büyük ölçüde satışlarımızda artış oldu.” dedi.

Hakan Şimşek ise öğrencilerin değerini esnafın her zaman bilmesi gerektiğini hatırlatarak, “Zaman zaman duyuyoruz veya şahit de oluyoruz. Örneğin ev kiraları normalde 400 tl ise öğrencilerin gelmesiyle birlikte yada memurların tayin dönemlerinde bir anda fiyatlar zamlanıyor. 400 tl’lik ev kirası 500 – 600 tl oluyor. Bu şehrimize kazanç değil kayıp oluyor.” diye konuştu.


07.09.2011 00:12:00