Öğrenci velileri salona sığmadı!..

Cumhuriyet İlköğretim Okulu Okul-Aile Birliği Toplantısı Kaymakamlık Toplum Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Erzurum Ajans-Cumhuriyet İlköğretim Okulu Okul-Aile Birliği Toplantısı Kaymakamlık Toplum Merkezi’nde gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda açılış konuşmasını Okul-Aile Birliği Başkanı Celal Çelebi yaptı.

Oldukça kalabalık bir topluluğun iştirak ettiği toplantıda veliler salona sığmadı. Okulun fiziki kapasitesinin yetersizliğine atıfta bulunan Çelebi, “Oldukça eski bir yapı olan okul binasını 2 yıl önce yıkarak yerine 20 derslikli modern bir okul binası inşa etme girişimlerimiz son aşamada sonuçsuz kaldı. Ancak Belediye Başkanımız İbrahim Ziyrek Bey’in konunun üzerinde durduğu ısrar neticesinde 2011 yılı Mart ayı içerisinde başlanacak yeni okul binası inşaatı 2012 yılı eğitim-öğretim yılına yetiştirilecektir. Belediye Başkanımıza katkı ve desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz.” dedi.

Gelinen nokta ile ilgili öğrenci velilerini bilgilendiren Çelebi, velilere uyarılarda bulunmayı da ihmal etmedi.

Daha sonra söz alan Okul Müdürü Ruhi Aslan ise eğitim-öğretim faaliyetlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için okul-aile işbirliğinin önemine işaret etti.

Öğrenci kıyafetleri hususunda öğrenci velilerinin öneri ve şikâyetlerini dikkate alarak yeni bir uygulama başlattıklarını aktaran Aslan, “Bilindiği üzere öğrenci kıyafetleri okul kimliğini oluşturmada, aidiyet duygusunu güçlendirmede önemli etkiye sahiptir. Görsellik açısından önemli olmasının yanında okul düzen ve tertibiyle ilgili psikolojik etkisi de küçümsenmemelidir.” şeklinde konuştu.

Okul öğrencilerine yönelik yetiştirme ve SBS kurslarının işleyişi hakkında da bilgiler veren Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Ruhi Aslan, ikili öğretimin yapıldığı okulda gerek okul idaresi gerekse öğretmenlerin bir ekip ruhu içerisinde büyük bir özveri ve gayretle çalıştıklarının altını çizdi.


26.10.2010 12:50:00