O gururlu duruşun bedeli 500 lira!..

Televizyonlarda gösterilmeye başlandığı andan itibaren herkesi duygulandıran Anadolu Sigorta reklamındaki 'Gururlu Dadaş' Erzurum'da kahramanlar gibi saygı görüyor. Hayatında ilk kez kamera karşısına geçen 9 çocuk babası 57 yaşındaki işçi emeklisi Sebahat

Turhan BOZKURT'un özel haberi- Televizyonlarda yayınlanmaya başladığı andan itibaren herkesi duygulandıran Atatürk’lü Anadolu Sigorta reklamının kahramanı Gururlu Dadaş rolündeki ‘Erzurumlu Dayı’yı Erzurum Ajans buldu. 
 
KALORİFERCİ REKLAM YILDIZI
 
SSK’dan emekli olduktan sonra bir apartmanda kalorifercilik yapan 57 yaşındaki Bayraktutan, “O günleri yaşamış olsaydım ve aynı durumda bulunsaydım hiç düşünmeden o cümleleri ben de söylerdim. Çünkü o günlerde devletimiz yeni kurulmuş ve bugünkü gibi imkânlara sahip değildi” diye konuştu.
 
Oynadığı kısacık rol ile Türkiye’yi duygulandıran ve Erzurum’da 7’den 70’e herkesi gururlandıran 7’sı kız 2’si erkek 9 çocuk babası 57 yaşındaki Sebahattin Bayraktutar, şu anda kalorifercilik yaparak geçimini sağlıyor. 
 
ŞÖHRETE GİDEN YOLUN ÖYKÜSÜ
 
Bayraktutan, kendisini şöhrete götüren reklam filminin öyküsünü ise şöyle anlatıyor: “Her zamanki gibi işlerimi bitirdikten sonra Erzincankapı’daki bir kahvehanede oturuyordum.  Bir bayan geldi. ‘Aradığımız yüz sensin. Bir reklam filmi çekeceğiz oynamak ister misin?’ dedi. Ben de kabul ettim. Daha sonra  Atlıkonak Köyü'ne gittik. Burada çekimler yapıldı. Yapmam gerekenleri söylediler. Ben de doğal halimle oynadım. Reklam filmi karşılığında 500 lira verdiler. Figüranlara da 50’şer lira dağıttılar. Ben de şaşırdım, ne olduğunu anlamadım bile. Yine bu tip bir film olsa seve seve oynarım.”
 
'SOKAKTA GÖREN HERKES İLGİ GÖSTERİYOR'
 
Reklam filminin yayınlanmasından sonra bir anda ilgi odağı olduğunu anlatan Bayraktutar, vatandaşlardan büyük ilgi gördüğünü söylüyor. Bayraktutar, “Film televizyonlarda gösterilmeye başladıktan sonra caddelerde, sokaklarda beni çevirip ‘O reklam filminde oynayan dayı sen misin?’ diye soruyorlar. Bu da çok hoşuma gidiyor. Reklam filmi her oynadığında torunum ‘Dedem çıktı, dedem’ diye bağırıyor. Reklam filmi sebebiyle birçok gazetede fotoğrafım yayınlandı ama kimse benim kim olduğumu bilmiyor” dedi. (Erzurum Ajans)
 
O REKLAM FİLMİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!... VİDEO 

08.04.2010 06:52:00