Nihayet tarihi kimliğine kavuşuyor!..

Yeni seçilen milletvekillerinin Erzurum'la ilgili ilk icraatı bu tarihi binayı eski kimliğine kavuşturmak ve valilik binası olarak hizmet vermesini sağlamak olacak.

Levent AKPINAR'ın haberi-Yakutiye Belediyesi’nin karsında bulunan tarihi bina eski kimliğine kavuşturuluyor. Milletvekili Muhyettin Aksak başta olmak üzere tüm vekiller tarihi binanın yeniden vilayet binası olarak hizmet vermesini sağlamak için kolları sıvadı. Konu üzerinde çalışma yapan milletvekilleri, hazırladıkları projeyi  en kısa sürede tamamlayıp Başbakan Erdoğan’a sunmaya hazırlanıyor.

Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan tarihi bina, Cumhuriyet ilanı sonrası yıllarca valilik binası olarak hizmet verdi. 1924’te Erzurum’a gelen Mustafa Kemal Atatürk’ün de ziyaret ettiği ve şehrin mülki amirleriyle birlikte önünde hatıra fotoğrafı çektirdiği bina, Merkezi Yönetim Caddesi’nde yeni hükümet konağının yapılmasının ardından Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) olarak kullanıldı. DGM’nin kapatılmasının ardından kapısına kilit vurulan bina, uzun yıllar kaderine terk edildi.


14.06.2011 15:53:00