Miraç'ın en güzel hediyesi 5 vakit namaz!..

Bu gece Peygamber Efendemiz'in aldığı kutlu davete icabet ederek Yüce Allah'a kavuştuğu Mirac Kandili.

Erzurum Ajans-Bu gece Peygamber Efendemiz’in aldığı kutlu davete icabet ederek Yüce Allah’a kavuştuğu Mirac Kandili.

En güzel hediyesi 5 vakit namaz olan bu kıymetli gecenin mağfiret ve bereketinden istifade etmek isteyen müslümanlar, ellerini ve gönüllerini Yüce Yaratıcı’ya açacak.

Mekke’den Mescid-i Aksa’ya, oradan da Sidret-ül Münteha’ya uzanan yolculuğun gecesi.

Mirac gecesinde yaratılmışın yaradana varmak adına ulaşabileceği en son noktaya işaret ediliyor, kulun Rabbiyle konuştuğu bir tenezzül, bir rahmet ve bir mağfiret kapısı aralanıyor.

Göğe yükselişinden hediyelerin en güzeli olan namazla dönen Peygamber Efendimizin, günde 5 vakit kulluk şuuruna varmamıza vesile olan rahmet gecesi. İşte bu mübarek gecede milyonlarca müslüman ellerini semaya açacak, yaratandan af ve mağfiret dileyecek.

Üç aylarla birlikte başlayan kutlu zaman dilimlerinde Yüce yaratıcıyı daha çok anmak için Miraç Kandili bir fırsat gecesi olacak.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu’da Miraç gecesinin önemini vurgulayan mesajında şöyle dedi:
"Toplumun ve birey olarak kendimizin iç huzura kavuşması, sen - ben kavgasının ve her türlü ayrımcılığın ve dışlamanın ortadan kalkması, gönül dünyamızda huzura, insani ilişkilerimizde olgunluğa, toplum hayatında barış ve esenliğe erişebilmek için kur’an’ı doğru bir şekilde anlamalı, anlatmalı, kendimize rehber edinmeli ve hayatımıza tatbik etmeliyiz."


09.07.2010 00:37:00