Milli takıma 2 kareteci daha!..

Geçtiğimiz hafta sonunda İstanbul'da yapılan Karate Milli takımı seçme müsabakalarında başarılı olarak kilolarında şampiyon olan Rahmetullah Enes Kaya ile Mustafa Sadık Akbulut, milli takıma girmeyi başardı.

Erzurum Ajans-Geçtiğimiz hafta sonunda İstanbul’da yapılan Karate Milli takımı seçme müsabakalarında başarılı olarak kilolarında şampiyon olan Rahmetullah Enes Kaya ile Mustafa Sadık Akbulut, milli takıma girmeyi başardı.

Son yıllarda milli takıma sporcu vermeyi gelenek haline getiren Erzurum, iki sporcusunu daha Avrupa Karate Şampiyonası öncesinde Milli takıma vermeyi başardı. Tatamide fırtına gibi esen Erzurumlu karateciler başarı zincirine yeni halkalar ekledi. İki sporcusunu Avrupa Şampiyonu Kadrosuna göndermeyi başaran Erzurum’dan üç sporcu da Balkan Şampiyonasında Türkiye’yi temsil edecek.

ÇELEBİ’YE MİLLİ DAVET

Karete Bölge Temsilciliği görevini de sürdüren Antrenör Ahmet Çelebi’ye milli davet geldi. Çelebi, Milli takım antrenörü olarak 11-13 Şubat 2011 tarihlerinde Sırbistan’da yapılacak olan Avrupa Karate Şampiyonasında Milli takımın başında görev yapacak. Bu şampiyonada Erzurum’dan Mustafa Sadık Akbulut ile Rahmetullah Enes Kaya ülkemizi temsil edecek. İki şampiyon karateci Türkiye adına da birincilik kürsüsüne çıkmak isterken, başarılı olacaklarına inanıyor..

AVRUPA’DA TEKME KALDIRACAKLAR

Son yıllarda Türk karatesine önemli kaktılar sağlayan Erzurum Milli takıma 2 sporcu daha göndermenin gururunu yaşıyor. Başarılı bir sezon yaşayan Erzurum karatesi adeta şaha kalkarken, geçtiğimiz yıl Avrupa üçüncüsü olan Rahmetullah Enes Kaya ile ilk kez büyük bir şampiyonada Türkiye’yi temsil edecek olan Mustafa Sadık Akbulut, Avrupa’ya bilenirken, 11-13 Şubat tarihlerinde Sırbistan’da Avrupayı fethetmeye hazırlanıyorlar. İki sporcu başarılarını çok çalışmaya ve Antrenör Ahmet Çelebi’ye borçlu olduklarını söyledi.


15.01.2011 00:19:00