Milli takım sporcularına doping semineri

Erzurum'da kamp hazırlıklarını sürdüren Buz Pateni Milli Takım sporcularına ve antrenörlerine Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından dopingle mücadele eğitimi verildi.

Erzurumajans-Erzurum'da kamp hazırlıklarını sürdüren Buz Pateni Milli Takım rnsporcularına ve antrenörlerine Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi rntarafından dopingle mücadele eğitimi verildi.

Erzurum Palandöken rnDağı'nda bulunan Xanadu Snow White Otel'de düzenlenen eğitim seminerine rnTürkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dilek Okuyucu, Türkiye Milli rnOlimpiyat Komitesi Dopingle Mücadele Kurulu Eğitim Komisyonu Üyesi Spor rnHekimi Dr. Mesut Nalçakan, curling, artistik buz pateni ve short track rnmilli takım sporcuları ve antrenörler katıldı.

Türkiye Buz Pateni rnMilli Takımı'nın Erzurum kampında yer alan yaklaşık 80 sporcuya Türkiye rnMilli Olimpiyat Komitesi Dopingle Mücadele Kurulu Eğitim Komisyonu Üyesirn Spor Hekimi Dr. Mesut Nalçakan tarafından dopingle mücadele eğitimi rnverildi. Sporculara ve antrenörlere eğitim veren Dopingle Mücadele rnKurulu Eğitim Komisyonu üyesi Spor Hekimi Dr. Mesut Nalçakan, dopingle rnmücadele başlığı altında dopingin neden yasaklandığını, dopingin rntanımını, dopingin sporcuya, spor branşına, federasyonlara ve ülkelere rnnasıl zarar verdiğini anlattı. Dünya Dopingle Mücadele Kuralları'nın, rnülkemizde dopingle mücadele ve TMOK DMK çalışmalarını, dopingle rnmücadelede kural ihlallerinin örneklerle anlatıldığı eğitim seminerinde rndaha sonra sporcular tarafından sorulan sorular cevaplandırıldı.

rnDoping seminerine katılan Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dilek rnOkuyucu, federasyon olarak bizzat kendilerinin Türkiye Milli Olimpiyat rnKomitesi'ne başvurarak sporculara doping seminerinin verilmesini rnistediklerini söyledi. Okuyucu, "Doping konusu sporcular ve bizim için rnçok önemlidir. Bu konuda sporcularımıza karşı çok şeffaf davranıyoruz. rnTürkiye geneline baktığımız zaman sporcularına doping eğitiminin rnverilmesini isteyen ikinci federasyon biziz. Baktığımız zaman bizim Buz rnPateni Federasyonu olarak şu ana kadar hiçbir sporcumuzda dopinge rnrastlanmamıştır ve konu üzerinde titiz davranıyoruz" dedi. 

22.08.2014 13:30:00