Milletvekili Aksak Erzurum'da!..

Ak Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Erzurum'a geldi.

Erzurum Ajans-Ak Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Erzurum’a geldi.

TBMM’nin tatile girmesinin ardından memeleketi Erzurum’a gelerek gezi ve incelemelerde bulunan Aksak, “Erzurum halkı hizmetlerin en güzelini hak ediyor.Biz Ak Partili seçilmişlerde bize güvenen ve teveccüh gösteren halkımıza hak ettiği hizmetleri sunmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi

ÜÇ KÜMBETLERİ GEZDİ

Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Yakutiye Belediyesi tarafından yürütülen

Üç Kümbetler Cazibe Merkezi projesi çalışmalarını görmek için söz konusu bölgede incelemelerde bulundu. Projenin Erzurum açısından büyük önem taşıdığını hatırlatan Aksak, “Yakutiye Belediyesi önemli projelere imza atıyor. Üç Kümbetler Cazibe Merkezi projesi tamamlandığında Erzurum’un unutulmuş bir çok tarihi değerinin ortaya çıktığında görülecektir. Söz konusu proje Devlet Planlama Teşkilatı’nın sağladığı 17 milyonluk kaynakla sağlanıyor. Öyle görünüyor ki Yakutiye Belediyesi bu yıl sonun kadar bu projeyi tamamlayacak gibi. Çünkü Üç Kümbetlerin etrafı tamemen kamulaştırılarak açılmış, hatta Üç Kümbetler şimdi Çifte Minareli Medrese’yi görüyor. Bu açıdan Belediye Başkanı Ali Korkut’u tebrik ediyorum” dedi.

YATIRIMCILARLA GÖRÜŞTÜ

Erzurum ekonomisine yöne veren yatırımcı kuruluşlarlada bir araya gelen Muhyettin Aksak, Ak Parti Hükümeti’nin 11 yıllık iktidarının izlediği ekonomik politikalarla başta Erzurum olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesi yatırımcılar için cazip hale getirildiğini söyledi. Aksak şöyle devam etti.

“Geçmiş yıllara bakıldığında Erzurum’a yatırımcı getirmek için kapı kapı dolaşıp yalvarıyorduk. Şimdi ise Erzurum’a yatırım yapmak için sıraya giren yatırımcılar mevcut.Ayrıca geçmişti yerli yatırmıcı bulma sıkıntısı yaşayan Erzurum’a bugün yabancı yatırımcıların bile iştahını kabartmış durumda. Bu bakımdan Erzurumlu iş adamlarının bölgede yapılacak yatırımlarda öncülük etmeleri gerekmektedir.”

Öte yandan Erzurum’da Ramazan ayının farklı bir iklimde yaşandığını belirten Aksak, “Erzurum’da Ramazan’ı yaşamak ayrı bir tat. Hemşerilerimin Ramazan ayını kutluyor hayırlara vesile olmasını


09.08.2011 15:50:00