MHP'nin adayı kim olacak?

Yerel seçimlere bir yıldan daha az bir süre kala siyasi partilerde aday adayları ortaya çıkmaya başladı.

Erzurumajans-Yerel seçimlere bir yıldan daha az bir süre kala siyasi partilerde aday adayları ortaya çıkmaya başladı.

AK Parti Hükümeti tarafından başlatılan terörün çözüm sürecine ilişkin başlattığı akil adamlar projesine gelen tepkilerin artması sonucu ortaya çıkan MHP sempatisi daha şimdiden aday adaylarının sayısını katladı. Parti içerisinden gelen bilgilere göre daha şimdiden 10'a yakın ismin tabanda nabız yokladığı ve aday adaylığı için zemin aradığı konuşuluyor.

Yenigün Gazetesi'nde yer alan habere göre, MHP kulislerinde Erzurum'un başarılı avukatlarından Enver Atasever'in Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için ismi anılmaya başlandı.

Halen İl Genel Meclisi üyeliğini ve aktif olarak ta avukatlık mesleğini sürdüren Atasever'e bazı partililerin adaylık için teşvik ettiği gelen iddialar arasında.

MHP YENİ İSİM ARIYOR

Eski Milletvekillerinden Mücahit Himoğlu, Cezmi Polat ve Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanlarından Mahmut Uykusuz'un yanı sıra Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye yakınlığı ile bilinen Ömer Haluk Pirimoğlu'nun yanı sıra mesleğinde başarıları ile takdir gören Enver Atesever'in aday adaylığı için başvuruda bulunup bulunmayacağı merak konusu oldu.

MHP İl Genel Meclis Üyesi olan Enver Atasever'in genel merkez ve il teşkilatında zemin yokladığı ve kısa bir süre sonra aday adaylığını açıklayacağı öğrenildi.

TÜM ÖNERİLER DEĞERLENDİRİLİYOR

Diğer taraftan aday adaylarının çokluğu İl teşkilatını kara kara düşündürmeye başladı. Partililerin yadırgamayacağı bir isimle seçimlere girmeyi hedefleyen MHP İl Teşkilatı ince eleyip sık dokumaya başladı. Milliyetçi Hareket Partisi'nin yaptığı anketler sonucunda daha önce belediye başkanlığı ve milletvekilliği yapmamış ve adaylığı olmamış isimleri ön plana atacağı konuşulurken Avukat Enver Atasever'in muhtemel aday adaylığını ise nasıl karşılayacağı merak konusu oldu.

22 HAZİRAN BÜYÜK GÜN

Milliyetçi Hareket Partisi İl Teşkilatı tarafından 22 Haziran tarihinde yapılması planlanan ve Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin katılımının beklendiği '9 ilde 9 ışık' mitinginde partinin Büyükşehir Belediye Başkanı isminin açıklanması bekleniyor. Genel Merkez tarafından da ince elenip sık dokunan muhtemel Büyükşehir adayının vizyonu geniş ayakları yere basan projeleri olan kişiler arasından seçileceği konuşuluyor. 

08.05.2013 12:59:23