MHP'den Erzurum'da esnaf çıkarması!..

MHP Erzurum Milletvekili Adayları Oktay Öztürk ile Prof. Dr. Kamil Aydın, seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. MHP adayları Öztürk ve Aydın, esnafı ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinlediler.

Erzurum Ajans- MHP Erzururm Milletvekili adayı Oktay Öztürk, bir kaç gündür sürdürdükleri esnaf ziyaretlerine başlarken yüzlerinin güldüğünü ancak gittikleri her yerdeesnafı dinledikçe keyiflerinin kaçtığını belirtti.

MHP'li Öztürk,"Esnafımızın halini gördükçe büyük üzüntü duyuyoruz. Birçok esnafımız siftahsız işyerini kapatmak zorunda kalıyor. Bugüne kadar seslerini kimseye duyuramayan esnafımız çaresiz kahvehane köşelerinde birbirleriyle dertleşiyor. Erzurum ekonomik olarak gerçekten günden güne geriye gidiyor. İşimizin çok olduğunun farkındayız. Gecemizi gündüzümüze katarak esnafımızın, halkımızın sorunlarına çözüm üreteceğiz. Erzurum göç veriyor. Acilen önlemler alınmalı. Erzurum Ağrı'ya, Kars'a, Artvin'e, Ardahan'a settir. İstihdam konusunda acil projeler geliştirerek insanımızın doğduğu yerde doyması için çaba göstereceğiz" diye konuştu.

ESNAFIN HALİ PERİŞAN

MHP Milletvekili Adayı Prof. Dr. Kamil Aydın ise, şehrin alt yapı yetersizliğini dile getirerek, iki saat yağan yağmurun bile hayatı olumsuz yönde etkilediğini belirtti. Esnafın içinde bulunduğu durumun içler acısı olduğunu kaydeden Aydın, "İş hacmi olarak esnaf perişan durumda" dedi.

MHP olarak Türkiye'nin Ukrayna ve İran'dan parasını ödeyip yeterli depo olmadığı için alamadığı doğalgazı ülkeye getireceklerini söyleyen Aydın, "Erzurumlulara buradan bir müjde vermek istiyorum. Bu doğalgazı getirerek Erzurumlulara ücretsiz olarak kullandıracağız. Hemşerilerimiz bedava huzurlu bir kış mevsimi geçirsinler" diye konuştu.

Aydın, tarım ve hayvancılık konusunda geliştirecekleri projelerde bölge çiftçisini içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtaracaklarını ifade ederek, "Biz dün de Erzurum'un yanındaydık. Bugün de. Yarın da yine Erzurum'un yanında ve arkasında olacağız" dedi.

MHP adayı Aydın, ayrıca Şükrüpaşa semtine taşınan semt garajı ile köylülerin ulaşımlarının aksatıldığını savunarak, bu konuda yerel yönetimin uygulamadan geri dönmesi gerektiğini söyledi.

ANKARA'DAN DESTEK ZİYARETİ

Öte yanan Ankara'dan OLÇEV (Oltu ve Çevre İlçeler Vakfı) Başkanı Şahin Şaban Araslı ve MHP Etimesgut İlçe yönetiminden Turan Recepoğlu, kalabalık bir grupla Erzurum'a giderek çalışmalarında Oktay Öztürk ve Prof. Dr. Kamil Aydın'a destek verdiler.


03.05.2011 04:32:00